În iulie şi august, DNA a instrumentat dosare de corupţie în care au fost condamnaţi 26 de inculpaţi printre care un judecător, avocat şi un viceprimar

În cursul lunilor iulie şi august 2018, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 26 inculpați prin 15 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează: un viceprimar municipiu, un judecător, un avocat, doi ofiţeri superiori poliţie şi armată, un consilier juridic primărie municipiu, un şef serviciu direcție județeană Protecția Copilului, un șef Corp Control primărie municipiu.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 26 inculpaţi variază între 5 ani şi 11 luni închisoare şi 2.000 lei amendă penală.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.