19 aprilie 2024

Deși pregătit pentru intrarea în noul an școlar, Colegiul Economic Mangalia duce lipsa unei săli de sport

Noul an școlar 2012 – 2013 se apropie cu repeziciune, iar instituțiile de învățământ din Mangalia trebuie să fie pregătite corespunzător astfel să-i întâmpine pe elevi și dascăli așa cum se cuvine. Ca în fiecare vacanță de vară, în toate unitățile școlare se execută lucrări de reparații și modernizări, fiecare director descurcându-se în funcție de fonduri și echipele de muncitori de care dispun.

În această perioadă, la Școala Generală nr. 3 Mangalia pregătirile sunt în toi. Directorul instituției, prof. dr. Mihai Ionescu ne-a declarat că în mai multe săli de clasă va fi înlocuit linoleumul cu parchet. „Aceste lucrări se impuneau, deoarece linoleumul era deteriorat și nu se mai putea circula adecvat. Paralel, se execută lucrări de reparații și igienizare a clădirii. De asemenea, sălile și holurile se zugrăvesc, iar instalația sanitară și cea termică sunt verificate, reviziile având drept scop identificarea unor eventuale avarii. Nu în ultimul rând, se fac reparații exterioare, la tencuială, acolo unde acest lucru se impune. În rest, instituția noastră este pregătită să înceapă noul an școlar”, ne-a spus directorul Școlii Generale nr. 3 Mangalia, prof. dr. Mihai Ionescu.  

Și Colegiul Economic se pregătește să întâmpine noul an școlar în condiții optime. Potrivit directoarei, prof. Simona Ciobănel, se realizează lucrări de igienizare și zugrăveli ale grupurilor sanitare și sălilor de curs. De asemenea, în câteva clase se pun lambriuri și  parchet, în întreaga instituție făcându-se curățenie generală. Dacă la capitolul aspect, unitatea va arăta corespunzător, în ceea ce privește dotările, lucrurile nu stau la fel de bine. Directoarea Colegiului Economic a declarat că este nevoie de scaune noi pentru mai multe clase, cât și de calculatoare pentru laboratoarele de informatică, întrucât cele existente sunt depășite. ”Prioritară este și amenajarea unei săli de sport, elevii făcând orele de educație fizică într-o fostă sală de clasă, unde au fost aduse câteva aparate. În timpul verii, acestia se antrenează în curtea liceului. S-au făcut, de ani de zile, demersuri pentru un asemenea proiect atât de necesar mai ales pentru un liceu mare cum este Colegiul Economic, însă, până în prezent, nu s-a concretizat nimic”, a precizat directoarea prof. Simona Ciobănel. Aceasta ne-a mai spus că eleviii de la specializarea ”Finanțe-contabilitate” ar avea mare nevoie de un laborator numit ”firmă de exercițiu”. Cabinetul simulează activitatea unei firme și ar trebui să dispună de mai multe compartimente destinate ”angajaților”, ”managerului” etc., cât și de dotări printre care imprimantă multifuncțională, laptop etc.

Mai trebuie spus faptul că pentru anul școlar 2012 – 2013, la Colegiul Economic Mangalia s-au format șase clase a IX-a cu diverse specializări.

Igienizări de început de an şcolar la „Callatis“ şi „Ion Bănescu“

 La Liceul „Callatis“ lucrurile stau cu mult mai bine faţă de anii anteriori, când unitatea a primit, pentru igienizare, chiar şi… zero lei! „Anul acesta, bugetul alocat tuturor unităţilor de învăţământ a fost echitabil împărţit“, ne-a declarat conducerea unitatii. „În prezent efectuăm lucrări de reparaţii şi igienizări, înlocuim gresia acolo unde aceasta a fost distrusă, văruim, înlocuim o parte din uşi. Într-un cuvânt este vorba despre obişnuitele igienizări de început de an şcolar“.

Și Grupul Școlar Industrial ”Ion Bănescu” face tot ceea ce este necesar pentru a debuta în noul an educațional în beneficiul bobocilor, dar și al elevilor din clasele mai mari. Directoarea unității, prof. Rodica Pricopie ne-a spus că se execută zugrăveli în întreaga clădire, de la parter, până la etajul al II-lea. ”Cea mai importantă lucrare o reprezintă, însă hidroizolația sălii de sport, unde se va și igieniza și zugrăvi. Căminul este, de asemenea, pregătit, aici  făcându-se, de asemenea, curățenie generală”, ne-a declarat directoarea GSI ”Ion Bănescu”, prof. Rodica Pricopie.