29 martie 2024

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 300 kg de peşte prins ilegal

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În data de 23.04.2013, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi.

În urma controlului, în portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului, au fost găsiţi opt saci din plastic în care se aflau 264,5 kilograme de peşte din speciile crap şi singer. Pasagerul din dreapta, D.I.B. în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul Mangalia a declarat că respectivii saci îi aparţin, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport al peştelui. Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de peşte, evaluată la 2.069 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „deţinere sau folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial” şi „transport al peştelui fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.