25 iulie 2024 9:40

21 de accidente de circulaţie înregistrate săptămâna trecută în judeţ

Din analiza efectuată de poliţiştii rutieri asupra dinamicii accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, pentru perioada 12 mai  – 04 mai a.c., a rezultat faptul că, la nivelul judeţului Constanţa, în perioada anterior menţionată, s-au înregistrat 21 accidente de circulaţie, dintre care 9 uşoare şi doar două grave, toate acestea soldate cu o persoană decedată, 2 persoane rănite grav şi 36 rănite uşor.

Principalele cauze de producere ale acestor accidente au fost traversarea neregulamentară a pietonilor – 6 accidente, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi viteza  neadaptată la condiţiile de drum – 4 accidente pentru fiecare cauză.

Distribuţia accidentelor în funcţie de zilele săptămânii se situează astfel: luni s-au produs 5 accidente, joi şi sâmbătă câte 4 accidente, marţi, miercuri, vineri şi duminică câte două accidente în fiecare zi.

Cele mai multe accidente s-au produs în perioadele de vârf (dimineaţa, la prânz şi după-amiaza), între orele 8 şi 9, 13 şi 14, 15 -16, 16 şi 17, fiind înregistrate câte 3 accidente pentru fiecare oră menţionată anterior.

În referire la mediul de producere a accidentelor rutiere, apare cu o uşoară preponderenţă de producere a acestora în zonele aglomerate. Astfel, în perioada analizată, în municipiul Constanţa au avut loc 14 accidente, dintre care 5 accidente au fost înregistrate pe principalele bulevarde, 9 fiind înregistrate pe diferite alte străzi, restul de 7 producându-se pe drumurile naţionale din judeţ.