25 iulie 2024 12:01

24 grame de cannabis, confiscate în P.T.F. Vama Veche de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit în P.T.F. Vama Veche 24 grame de cannabis ascunse într-un autocar condus de un cetăţean turc, marfa având ca destinatar un cetăţean român domiciliat în Constanţa. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa. În data de 14.04.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au efectuat în P.T.F. Vama Veche, în baza unei informaţii, controlul amănunţit al unui autocar, condus de un cetăţean turc, ce efectuează curse între România şi Turcia.

În urma controlului, au fost găsite ţigări de contrabandă şi încălţăminte contrafăcută, bunuri evaluate la aproximativ 50.000 lei, precum şi o pungă suspectă în care se afla o cantitate de aproximativ 20 grame substanţă maronie cu miros specific de cannabis. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării substanţa în cauză, care a fost trimisă spre expertizare la biroul de analiză al B.C.C.O. Constanţa. În cursul zilei de 15.04.2014 a fost stabilit faptul că substanţa maronie este cannabis, în greutate de 24 grame, fiind demarate cercetările pentru identificarea destinatarului.

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, alături de poliţişti ai B.C.C.O. Constanţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial, l-au reţinut pe cetăţeanul român, M.B., în vârstă de 24 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care va fi cercetat, alături de conducătorul auto al autocarului, cetăţeanul turc S.H., în vârstă de 59 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de “introducerea în ţară şi deţinerea de droguri de mare risc, fără drept”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 3, alin. 1 şi 4 din Legea 143/2000 republicată.