30 aprilie 2024

Locuinţa fostei şefe a Poliţiei Locale, spartă în plină zi! Hoţii au sustras bijuterii şi aparatură electronică de ultimă generaţie

Ziua de 12 februarie 2014 s-a dovedit una de coşmar pentru fosta Şefă a Poliţiei Locale Mangalia, Mihaela Andrei. Cu stupoare, aceasta a aflat, culmea, chiar prin intermediul hoţilor, că locuinţa i-a fost vandalizată ziua în amiaza mare. „Mă aflam la serviciu, când am primit un apel format de la un telefon pe care îl lăsasem, dimineaţă, acasă. M-am speriat îngrozitor şi mi-am dat seama că cineva străin intrase în casa mea. Am plecat într-un suflet spre casă şi am constatat că uşa de la intrare fusese forţată. Casa arată ca după un cutremur, totul a fost întors pe dos. Conţinutul dulapurilor, şifonierelor se află în mijlocul camerelor. La o primă evaluare, am descoperit că mi-au fost furate toate bijuteriile din aur, ceasuri de mână, o tabletă, un laptop, un Ipod şi alte bunuri de valoare. Am sunat imediat la poliţie, la locuinţa mea sosind o echipă de criminalişti care a reuşit să ridice mai multe amprente. Nu îmi vine să cred că trec prin aşa ceva, mai ales că spargerea a avut loc în plină zi”, ne-a spus disperată fosta şefă a Poliţiei Locale Mangalia.    

Din păcate, furturi comise în timpul zilei s-au comis recent în mai multe cartiere din Mangalia, printre care Colonişti şi Ion Creangă. Dintr-un apartament aflat la parter, situat pe strada Ion Creangă, hoţii au furat tot bijuterii din aur, dar şi bani. De asemenea, mai multe case din Colonişti au fost „vizitate” de hoţi care i-au lăsat pe proprietari fără bani, alimente şi diverse bunuri valoroase.

Din păcate, zecile de furturi comise pe raza municipiului, nu impresionează autorităţile care nu numai că nu reuşesc să dea de urma autorilor, dar nici nu iau măsuri pentru descurajarea acestora şi instaurarea unui climat de siguranţă în rândul cetăţenilor. Deşi s-a tot promis demararea proiectului de monitorizare video a Mangaliei, până acum nu s-a mişcat nimic, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor. Nici varianta ieftină, la îndemână, a patrulelor mixte (poliţişti de la Naţională, de la Locală şi jandarmi) nu se face observată în cartierele municipiului, astfel că acestea sunt lăsate la cheremul hoţilor şi tâlharilor. Să nu uităm nici elevii tâlhăriţi, zilele trecute, când se întorceau de la şcoală. Prin violenţă, acestora le-au fost luate telefoanele mobile.

Rămâne de văzut când se vor lua măsuri concrete pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice în oraş, astfel ca cetăţenii să se ştie, cu adevărat, în siguranţă în condiţiile în care plătesc din greu taxe şi impozite.

Vom reveni.