Iată, căror comisii de specialitate trebuie să vă adresați pentru ca aleșii locali să vă rezolve problemele!
Pe lângă numele noi care și-au făcut apariția în Consiliul Local Mangalia, recent validat și constituit, o altă modificare o constitue numărul mai mic al comisiilor de specialitate. Dacă în mandatele trecute, funcționau patru astfel de comisii, în următorii patru ani vor exista doar trei.
Două comisii vor avea fiecare câte șapte consilieri, iar cea de a treia, cinci consilieri.
Consilierul local, Sorin Andrei a dezvăluit pentru ”Ediția de Sud” cum au fost repartizați aleșii în cadrul acestor comisii de specialitate.
Comisia Urbanism, Juridică și Amenajarea Teritoriului este formată din: Sorin Andrei (PNL), Lucian Nichita (PNL), Oprea Dop (UNPR), Neculai Tănasă (PSD), Leonard Tănase (ALDE).
Comisia Economică, Industrie, Turism are următoarea componență: Dumitru Filip (PNL), Linica Stan (PNL), Nicoleta Griguță (PNL), Dragoș Bociog (ALDE), Nicolae Moroianu (ALDE), Bogdan Maganu (PSD), Dragoș Angelescu (PNL).
Comisia Socială, Învățământ, Sănătate, Cultură, Sport: Ghiulserin Sali (PNL), Leila Ali (PNL), Alexandra Elena Silistră (PMP), Paul Foleanu (PSD), Sorin Mihai (UNPR),Valentin Ciuraru (PNL), Ozghiun Menabit (PSD).
UNPR și-a dat arama pe față, dovedind, după alegeri, că merge în tandem cu PNL
În cadrul primei ședințe ale celor trei comisii vor fi stabiliți președinții și secretarii acestor structuri, însă numele celor în cauză se cunosc, deja. Astfel, Sorin Andrei va conduce Comisia Urbanism, Dumitru Filip pe cea Economică, iar Sorin Mihai, Comisia Socială. În cazul celui din urmă, șefia Comisiei Sociale i-a fost dăruită drept răsplată pentru votul favorabil dat de UNPR Mangalia în momentul alegerii viceprimarului municipiului. Acest lucru confirmă, ceea ce am intuit în campania electorală, și anume că acele critici ale lui Sorin Mihai la adresa primarului Cristian Radu nu au fost decât puseuri de fațadă, menite să-i determine pe cetățeni să-l voteze în număr cât mai mare. Lui Sorin Mihai i-a reușit trucul, astfel că a fost votat de către 1.459 de cetățeni.
De altfel, în timpul campaniei, am auzit, frecvent, laude la adresa lui Sorin Mihai venite din partea cetățenilor care îl apreciau pentru că a făcut opoziție constructivă, pentru că a sesizat, chiar dacă doar în apropiere de alegeri, problemele urbei, că este tânăr, cadru didactic, că nu există lucruri care să i se reproșeze din punct de vedere politic. Din păcate, oamenii au căzut în capcană, astfel că tânărul din campanie care îl dojenea de zor pe primar, printre altele pentru modul defectuos în care a gestionat derularea proiectelor europene, întârziate nepermis de mult, pentru faptul că au fost pierduți banii de la Uniunea Europeană, fiind utilizați banii publici etc., a devenit încă de la validarea Consiliului Local aliatul și chiar susținătorul celui pe care l-a criticat. De ce susținător? Pentru că fără cele două voturi ale UNPR, PNL cu cei 9 consilieri nu ar fi putut să-și aleagă viceprimarul dorit…
Știm, există discuții la nivel central care avansează ideea ”înghițirii” UNPR de către PNL, însă votul celor doi consilieri din Mangalia ar fi fost același, în orice conjunctură. Viceprimarul este ales din rândul consilierilor prin vot secret, astfel că ajutorul dat liberalilor ar fi fost facil și greu de dovedit în cazul unor eventuale nemulțumiri.