19 martie 2024

Taxa de parcare la Mangalia – 2 lei/ora

Consilierii locali din Mangalia au fost chemaţi să voteze, în cadrul ultimei şedinţe ordinare, Proiectul privind aprobarea preţului pentru parcarea de autoturisme precum şi aprobarea preţului în vederea închirierii terenului aparţinând domeniului privat al Municipiului Mangalia situat pe Cordonul Saturn-Venus.

Potrivit proiectului, primarul urbei, Cristian Radu, este împuternicit să întocmească documentaţia pentru susţinerea licitaţiei în urma căreia vor fi închiriate terenurile de pe cordon, dar şi să emită o dispoziţie privind procedura de taxare a autoturismelor ce parchează in zona. Această taxa este de 2 lei/ora.

În ceea ce priveşte licitaţia, preţul de pornire pentru metrul pătrat de închiriat a fost deja stabilit o dată cu aprobarea, de vechiul Consiliu Local, a HCL 17/2011, ce a avut la bază „Raportul de evaluare pentru terenurile situate în intravilanul şi extravilanul municipiului, în vederea încheierii contractelor de asociere şi închiriere, întocmită de expert evaluator ing. Ciprian Nicolae Gheorghe”. Potrivit raportului (foto), un metru pătrat de teren pentru asociere sau închiriere în staţiuni, în funcţie de zona (plajă, zonă limitrofă plajei etc) este cuprins între 0,02 euro şi 0,27 euro.

4 thoughts on “Taxa de parcare la Mangalia – 2 lei/ora

  1. Poate ne lamureste cineva si pe noi : se aplica doar la turisti sau si rezidentilor??
    Se aplica mereu sau doar in perioada estivala ?
    2 lei/ora este ENORM !!! Adica 48 lei/ zi !!!! Pai cam cu atit poti inchiria o garsoniera cind vii la mare….
    Ce facem, vine omul la mare si il costa dublu sejurul datorita parcarii ???
    Dupa ce ca avem aproape 0 turisti, acum ii gonim si cu taxa de parcare…
    Halal administratie….

    1. In Brasov e 1,5 lei/h, gratuit intre ora 20 si 8 dimineata si in week-end. In Eforie Nord parcarea e 2 lei/h, 10 lei pe zi. In Iasi sunt parcari care au preturi diferite, de la 2 lei/h pina la 5 lei.
      In Mangalia… nu exista parcari, nu inteleg pe ce vor pune taxa!

  2. In primul rand nu ar trebui sa induceti in eroare pe cei (putini) care va citesc . Dl Radu este imputernicit dar nu si obligat sa o faca. In al doilea rand, este vorba de sedinta din data de 27.02.2011 adica de acum un an si mai bine. Ideea era a lui Tusac. Dar pote vrea Iorgus sa o puna in practica , atunci cand va veni din nou primar, in alta viata.

  3. Multumim de apreciere, desi va contrazicem in privinta cititorilor: in cazul in care renuntati dvs. sa intrati pe site CHIAR nu am simti ca numarul lor ar scadea drastic. Va anexam in continuarea articolului si expunerea de motive a HCL-ului si a primarului Radu Cristian.

Comments are closed.