E oficial: avem una dintre cele mai scumpe gigacalorii din tara. Consilierii au aprobat pretul de productie la 678 lei!

Consilierii locali au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare care tocmai s-a încheiat, o serie de măsuri de organizare şi funcţionare internă a SC GOLDTHERM MANGALIA SA, delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat (SACET) prin atribuire directă către SC GOLDTHERM MANGALIA SA, completarea mandatului Comisiei numite prin HCL în sensul negocierii cuantumului şi a modalităţilor de plată a sumelor datorate către SC Callatis Therm SA.

Pe lângă aceste proiecte, care au trecut de votul aleşilor locali, s-a aflat, pe ordinea de zi şi HCL privind aprobarea punerii în executare a sentinţei civile nr. 2190/11.11 2011, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 11139/118/2011, care a dat câştig de cauză SC Callatis Therm în decizia de majorare a preţului gigacaloriei către populaţie la 575 lei fără TVA (678 lei cu TVA).

Deşi, în urmă cu câteva ore a fost comunicată primăriei si o altă sentinţă, cea din 31 mai 2012, prin care instanţa constănţeană respingea cererea ajustării preţului – această sentinţă fiind atacabilă – consilierii au considerat că o decizie definitivă şi irevocabilă este prioritară (şi, totodată, nepunerea sa în aplicare ar fi dus la anchetarea penală a aleşilor) şi au votat în consecinţă. Astfel că, preţul de productie al gigacaloriei este de 678 lei, iar acesta va fi achitat, retroactiv, din mai 2011 si pana in 6 august 2012, data la care contractul cu Callatis Therm a fost reziliat de Consiliul Local Mangalia.

Primarul Cristian Radu a spus că, la ora actuală, se „lucrează“ la preţul gigacaloriei către populaţie, dar şi la găsirea de furnizori şi producători de combustibil pentru asigurarea agentului termic. De asemenea, acesta a precizat faptul ca, la iarna, GOLDTHERM SA va furniza populatiei caldura si apa calda la un pret de aproximativ 300 de lei.

În plus, acesta a anunţat că ancheta penală în cazul Callatis Therm se apropie de final şi că rezultatele vor fi spectaculoase.

10 comments for “E oficial: avem una dintre cele mai scumpe gigacalorii din tara. Consilierii au aprobat pretul de productie la 678 lei!

Comments are closed.