18 aprilie 2024

E oficial: avem una dintre cele mai scumpe gigacalorii din tara. Consilierii au aprobat pretul de productie la 678 lei!

Consilierii locali au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare care tocmai s-a încheiat, o serie de măsuri de organizare şi funcţionare internă a SC GOLDTHERM MANGALIA SA, delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat (SACET) prin atribuire directă către SC GOLDTHERM MANGALIA SA, completarea mandatului Comisiei numite prin HCL în sensul negocierii cuantumului şi a modalităţilor de plată a sumelor datorate către SC Callatis Therm SA.

Pe lângă aceste proiecte, care au trecut de votul aleşilor locali, s-a aflat, pe ordinea de zi şi HCL privind aprobarea punerii în executare a sentinţei civile nr. 2190/11.11 2011, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul nr. 11139/118/2011, care a dat câştig de cauză SC Callatis Therm în decizia de majorare a preţului gigacaloriei către populaţie la 575 lei fără TVA (678 lei cu TVA).

Deşi, în urmă cu câteva ore a fost comunicată primăriei si o altă sentinţă, cea din 31 mai 2012, prin care instanţa constănţeană respingea cererea ajustării preţului – această sentinţă fiind atacabilă – consilierii au considerat că o decizie definitivă şi irevocabilă este prioritară (şi, totodată, nepunerea sa în aplicare ar fi dus la anchetarea penală a aleşilor) şi au votat în consecinţă. Astfel că, preţul de productie al gigacaloriei este de 678 lei, iar acesta va fi achitat, retroactiv, din mai 2011 si pana in 6 august 2012, data la care contractul cu Callatis Therm a fost reziliat de Consiliul Local Mangalia.

Primarul Cristian Radu a spus că, la ora actuală, se „lucrează“ la preţul gigacaloriei către populaţie, dar şi la găsirea de furnizori şi producători de combustibil pentru asigurarea agentului termic. De asemenea, acesta a precizat faptul ca, la iarna, GOLDTHERM SA va furniza populatiei caldura si apa calda la un pret de aproximativ 300 de lei.

În plus, acesta a anunţat că ancheta penală în cazul Callatis Therm se apropie de final şi că rezultatele vor fi spectaculoase.

10 thoughts on “E oficial: avem una dintre cele mai scumpe gigacalorii din tara. Consilierii au aprobat pretul de productie la 678 lei!

 1. felicitari tov.primar si ”mangaliotilor” care l-ati votat pe piticot!La mai mare! Sub Tusac era numai 570 ron! Sa vina Tusac inapoi! Bai primare ,esti prost si rau-dar ce ne puteam astepta de la un VENETIC de CONSTANTEAN!SAILUES MO!

  1. el saracu nu are vina…are doar muuulte de platit la smecheri din urma campaniei agresive pe care a avut-o:)))

 2. Hai s-o spunem pe bune 😉 : astăzi s-a hotărât că preţul giga, începând cu 18 martie 2011 – deci retroactiv, este de 678 de lei cu TVA !
  Ce înseamnă ❓
  Visteria primăriei trebuie să suporte din buget diferenţa de preţ (naiba mai ştie care era preţul – parcă 561 lei) la cantitatea de giga produsă începând cu 18 martie 2011 şi până azi/mâine ! Uite aşa se duc pe apa sămbetei bănuţii lui Răducu 😉

  Aia cu ” rezultate spectaculoase” a spus-o la final…când în sfărşit îşi descleştase dinţii … că nu-i aşa, am fost şi „noi” prezenţi 😉

 3. În text s-a stercurat o mică greşeală! …dar care nu schimbă datele problemei 😉
  – 546 lei fără TVA

 4. Se pare ca nu s-a prims nimeni ca e doar o smecherie pentru a scapa de hotararea definitiva pe care trebuie s-o aplice vrand nevrand. Mai e putin si vor scapa de Callatis therm, apoi vor propune noul pret de prodictie, care , desi nu cred multi, e pe la 300 lei la prima mana, fara intermediar. Alta solutie nu s-a gasit momentan pentru a-i scapa pe consilieri de penal. Asta o stiu de la cei direct implicati. Nu va mai agitati atat! Chiar se duce un razboi cu CT pe care sper sa-l cadtige primarul, iar noi ar trebui sa-l sustinem, pentru ca este singurul care se poate lupta cu ei, nici Tusac n-a fost in stare, nici Iorgus n-ar fi, pentru ca e doar o imagine stearsa a celui ce a fost candva si nici n-are sprijin politic. Asta nu ca ar fi facut ceva pentru noi iarna trecuta, cand avea toata sustinerea si ne-a lasat in frig doar ca sa-si poarte razboi cu Tusac.

  1. Cornel !
   Ca să mă distrez 😉
   De unde ai scos p-asta – preţ de producţie la 300 lei ❓
   Mă băiatule, trezeşte-te ❗ … e gratuit ❗
   N-am crezut că cei care ştiu să tasteze în faţa unui PC sunt aşa de uşor de spălat pe creier ❗ …şi iată că încă se poate.

   PS „jmecherie” cică ❗ …muahaha . Măi nenicule, aci nu vorbim despre abecedar şi litere

 5. Mai,nenicule, vorbim peste o luna, ca deja ma calca pe nervi rautatea unora. Pana atunci te du la sanatoriu unde se pornesc pompele pe bani elvetieni. Ar fi fost bun proiectul propus la un moment dat atat de Radu, cat si de Iorgus. Partea proasta este ca atat financiar, cat si ca resurse nu poate fi implementat la nivelul intregului oras. Mai ai un pic de asteptat, apoi om vorbi ….

Comments are closed.