20 aprilie 2024

A început vaccinarea împotriva gripei. DSP Mangalia a primit 2.000 de doze pentru femeile însărcinate şi personalul medical

La Mangalia, a început campania de vaccinare antigripală, program care se derulează prin intermediul DSP Mangalia. Coordonatorul instituţiei, dr. Mariana Petre ne-a declarat că, deocamdată, din necesarul de 13.106 doze de vaccin s-au primit 2000. Acestea au fost distribuite în teritoriu unor anumite grupe de risc. „Vor fi imunizate o parte dintre femeile însărcinate aflate în evidenţa medicilor de familie, vârstnicii şi personalul medical ce-şi desfăşoară activitatea la secţiile Terapie Intensivă şi Maternitate din cadrul Spitalului Municipal Mangalia. Vaccinul Influvac, pe care l-am primit, este produs în Olanda. În perioada următoare, ne vor mai fi aduse fiole de vaccin de care vor beneficia bolnavii cronic, vârstnicii, persoanele ce provin din medii sărace, cât şi personalul din spital, policlinică, creşe etc”, a spus dr. Mariana Petre.

 Vaccinul antigripal, importat pentru prima dată din străinătate, după ce linia de producţie a Institutului  Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie „Cantacuzino”  a fost închisă pentru reabilitare, protejează persoanele doar împotriva a trei tulpini de virus, acestea rămânând însă vulnerabile la o a patra, care ar putea apărea în actualul sezon rece.

Persoanele care doresc să se imunizeze pot să-şi procure vaccinul antigripal din farmacii, dozele disponibile fiind Vaxigrip, produs în Franţa, ce costă 31,50 lei şi Influvac, din Olanda, care se vinde cu 29,50 lei.