20 septembrie 2024 16:31

(VIDEO) Dosarul 2 Mai, o nouă amânare. Mama lui Sebi: „M-am săturat să vorbesc frumos despre un DROGAT. Ne târăsc copiii în noroi!”

O nouă amânare în cazul șoferului drogat Vlad Pascu, cel care a luat două vieți anul trecut la 2 Mai și a rănit trei tineri. De data aceasta amânarea a venit pe fondul lipsei de la dosar a expertizei INML solicitate de judecătorul Claudia Carmen Berevoescu.

Asta, în ciuda faptului că tinerii răniți au depus, potrivit spuselor av. Adrian Cuculis absolut toate documentele solicitate de Mina Minovici: „INML trebuie să își facă treaba. Cei doi tineri răniți au adus fiecare documente de la trei specialiști: chirurgie plastică, neurologie și ortopedie. Din punctul nostru de vedere nu mai trebuie adus nimic. O să depun la dosar ștampila INML ca să se vadă că ei au depus toate documentele solicitate”

Părinții tinerilor uciși au venit astăzi la Mangalia deși stiau că se va cere o amânare.

Au venit pentru a da ochii cu avocatul ucigașului Vlad Pascu, Alin Trandafirescu, care a spus, la începutul lunii septembrie, că victimele ucise în accident consumaseră alcool, „cantități destul de mari, în sensul de 0,7 spre 1 la mie (alcoolemie – n.r.)”.

Avocații lui Vlad Pascu vor să arunce o parte din vină asupra tinerilor omorâți

Avocatul Adrian Cuculis, care îi reprezintă în proces pe părinţii Robertei Dragomir şi pe cei trei tineri răniţi în accident, a remis presei un comunicat, pe 4 septembrie, pentru a lămuri situaţia.

„Din actele medicale ale celor 2 decedaţi, Dragomir Roberta cât şi Olariu Sebastian, reies alte date ştiinţifice decât cele prezentate în cadrul afirmaţiilor publice făcute de către avocatul apărării”, se precizează în comunicat.

Astfel, „cu privire la numita Roberta Dragomir, necropsia relevă faptul că aceasta avea o alcoolemie în sânge de 0.78g la mie, ceea ce din punct de vedere al codului rutier, reprezintă pragul de contravenţie, şi nu de infracţiune. Ca atare, legiuitorul a stabilit că o persoană cu o îmbibație alcoolică de sub 0.80g la mie este cel mult pasibilă de amendă contravențională. În ceea ce îl priveşte pe Olariu Sebastian, acesta NU avea alcool în sânge DELOC. Mai mult decât atât, chiar şi în ipoteza în care valorile alcoolemiei celor doi ar fi fost de peste 0.80 g la mie sau în orice altă concentraţie, acest lucru este irelevant în contextul în care victimele au fost accesate de pe partea NON CAROSABILĂ, respectiv de pe terasamentul drumului unde se considera a fi zona PIETONALĂ”.

Părinții tinerilor uciși și-au apărat astăzi, la Mangalia, copiii acuzați de către avocații șoferului dogat Vlad Pascu:

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi: „Știam că se va amâna, am venit pentru că am vrut să dau ochii cu domnul Trandafirescu, avocatul lui Pascu. Am certificatul de necropsie la mine. Sebastian nu a avut niciun gram de alcool în sânge”.

Mihaela Olariu, mama lui Sebi: „Copiii au fost la o petrecere, oricine bea un pahar la o petrecere. Mergeu corect, nu conduceau o mașină . Ar trebui să ne lase copiii în pace, să își găsească liniștea. M-AM SĂTURAT SĂ VORBESC FRUMOS DESPRE UN DROGAT. NU TREBUIE SĂ NE TÂRASCĂ COPIII PRIN NOROI, NEVINOVAȚI”.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: „Era de așteptat să se amâne azi procesul. Vreau să se termine cât mai repede, cedez nervos”.

Procesul a fost amânat pentru 18 octombrie, la orele 10.00.

Lasă un răspuns