19 aprilie 2024

Elevii de gimnaziu din Mangalia, chemaţi să participe la concursuri amuzante în limba engleză

Luni, 27 mai, 2013, se va da startul “Zilelor Callatiene”, la Liceul Teoretic Callatis Mangalia. Desfasurate anul acesta sub mottoul “Minti deschise, idealuri atinse”, manifestarile inscrise in program ii vor provoca pe elevi sa isi dovedeasca spiritul de competitie, creativitatea, initiativa, dar si sa dovedeasca valoarea cunostintelor acumulate pana cum.

Concursul “Funny Numbers”, aflat anul acesta la prima editie, se doreste a fi un concurs interdisciplinar de matematica in limba engleza, care sa provoace la competitie, intr-o maniera ludica, pe elevii claselor a IV a si a V a, de la toate scolile din oras.

Cadrele didactice organizatoare, Gherfi Simona, Graure Corina si Neculaes Mariana, invita luni, 27 mai 2013, ora 12, in sala Henny de festivitati a liceului, pe toti cei pasionati de cele doua discipline. Regulamentul concursului, comunicat din timp profesorilor din oras, stabileste ca model de subiecte, exercitii cu alegere multipla ce vor avea enunt in limba engleza, o problema in limba engleza ce va trebui rezolvata, precum si redactarea unei probleme dupa un exercitiu dat. Toate aceste subiecte vor  fi redactate in conformitate cu programa scolara in vigoare pentru cele doua discipline si au ca timp de rezolvare o ora.  Elevii aflati pe primele locuri vor fi rasplatiti cu diploma si premii, ce vor fi decernate in cadrul festivitatii de premiere ce va incheia “Zilele Callatiene”. 

În aceeaşi zi, tot la Liceul „Callatis”, se va derula a treia editie a unui concurs de gramatică a limbii engleze, în cadrul căruia elevi de gimnaziu de la toate unităţile şcolare au ocazia sa isi arate bagajul de cunostinte acumulat in domeniu. Aceştia vor fi supusi unui test, cu durata de o ora, in care vor trebui sa raspunda la intrebari cu alegere multipla din gramatica limbii engleze si romane.

Elevii care vor vorbi cel mai bine pe limba gramaticii vor fi rasplatiti cu diplome si premii in cadrul festivitatii de premiere ce va incheia seria manifestarilor din “Zilele Callatiene”, organizate la Liceul Teoretic Callatis, in perioada 27-28 iunie.