24 aprilie 2024

A fost inaugurată prima clinică privată pentru tratarea bolilor interne din Mangalia. Serviciile sunt gratuite, iar aparatura ultramodernă.

Începând cu data de 1 iulie ac, pacienţi din Mangalia, turişti sau persoane aflate, întâmplător, în tranzit în sudul litoralului, vor avea la dispoziţie prima clinică cu regim de spital din municipiu. Noua unitate sanitară, aflată la intrarea în Policlinică, inaugurată, miercuri, 11 iunie ac, reprezintă o investiţie 100% privată, realizată de către dr. Ion Niculescu, Şeful Secţiei de Ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Mangalia.

Clinica tratează o serie amplă de afecţiuni interne care nu presupun intervenţii chirurgicale. Medicul ginecolog dr. Ion Niculescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că noua unitate sanitară va diagnostica şi trata, printre altele, infecţii intestinale bacteriene, diabet, hipertensiune arterială, cardiopatii, pneumopatii, infecţii acute ale căilor respiratorii, afecţiuni digestive. „Mi-am propus să vin în întâmpinarea pacienţilor cu diferite probleme medicale ce sunt, deseori, nevoiţi să aştepte la Urgenţe şi trei ore. Aspectul cel mai important îl reprezintă faptul că accesul şi tratamentul în clinică sunt gratuite. Clinica are regim de spital, pacientul putând avea acces la serviciile medicale timp de o zi. În general, aceasta se adresează adulţilor, însă va primi şi copii în cazuri de urgenţă, care vor fi trimişi, ulterior, la secţia Pediatrie. Pacienţilor ce ne vor trece pragul li se vor asigura mai multe servicii medicale cu ajutorul unor aparate de ultimă generaţie. Astfel, li se va recolta sânge pentru stabilirea exactă a problemelor de sănătate, li se va face electrocardiograma, dar şi ecografii. În perioada imediat următoare, voi achiziţiona un ecograf performant ce va costa 50.000 de euro. De asemenea, dispunem de un aparat Holter destinat celor cu tulburări de ritm cardiac. Acesta va fi prins de toracele pacientului care îl va purta timp de 24 de ore, după care se poate citi rezultatul. Nu în ultimul rând, clinica are în dotare un defibrilator”, a precizat dr. Ion Niculescu.

În cadrul clinicii de boli intene vor lucra trei medici şi 4 asistente medicale. Capacitatea unităţii este de 5 paturi, condiţiile oferite pacienţilor fiind foarte bune. De altfel, lucrările de amenajare şi dotare a acestei locaţii în care, în trecut, a funcţionat Inspecţia Sanitară de Stat, mutată, în prezent, la etajul al II-lea al Policlinicii Mangalia, au durat două luni. Pot veni la clinică atât pacienţi asiguraţi, cât şi cei neasiguraţi ce se pot bucura de investigaţii complete fără să fie nevoiţi să achite vreun leu.

Medicul ginecolog dr. Ion Niculescu a deţinut în perioada 2001 – 2009 funcţia de director general al Spitalului Municipal Mangalia, timp în care a adus unitatea sanitară la standarde europene. În anul 2004, dr. Ion Niculescu a realizat prima investiţie privată în incinta Policlinicii Mangalia, când a pus în funcţiune un laborator de analize medicale. Ulterior, în 2008, a inaugurat singura clinică de eurodializă din Mangalia, unde vin mii de persoane cu afecţiuni renale atât din oraş şi zonele limitrofe, cât şi foarte mulţi turişti.

1 thought on “A fost inaugurată prima clinică privată pentru tratarea bolilor interne din Mangalia. Serviciile sunt gratuite, iar aparatura ultramodernă.

Comments are closed.