24 iunie 2024

Astazi taranistii si-au reintrat in drepturi. Mangalia are un nou protoiereu, dar si un nou sediu al protoieriei

Taranistii mangalioti au reintrat, astazi, in posesia sediului pe care il detinusera inca din 1990 asta, pana la decizia, unilaterala, a primariei, de acum trei ani, de a le rezilia contractul de inchiriere. Dupa lupte in instanta, dar si in plina strada, seful taranistilor constanteni Tudorel Chesoi, a intrat astazi in sediul ce a fost detinut, abuziv spune acesta, de prelatii mangalioti, timp de mai bine de doi ani. Chesoi l-a infierat, in primul rand, pe „comunistul primar” Mihai Claudiu Tusac, cel care ar fi incurajat abuzul asupra taranistilor, iar in al doilea rand pe fostul protopop de Mangalia, Iulian Rotaru.

In acelasi timp, la Biserica Sf. Mina din Mangalia, a avut loc instalarea noului protoiereu al orasului, preot Vasile Carlan. Totodata, in prezenta IPS Teodosie, cel care l-a uns in functie pe preotul Carlan, a avut loc si sfintirea noului sediu al Protoieriei Mangalia, ce se afla pe Sos. Constantei.

1 thought on “Astazi taranistii si-au reintrat in drepturi. Mangalia are un nou protoiereu, dar si un nou sediu al protoieriei

  1. O cârciumă pe dig, o cârciumă în mijlocul portul turistic, o cîrciumă în coasta cimitirului și acum o cârciumă în fața muzeului. Acestea spun tot despre Mangalia. Un oraș acaparat de 22 de ani de cârciumari și afaceriști lipsiți de scruple care scot profituri imense pe seama celor aproape 40.000 de locuitori. Mangalioții au intrat într-o stare de letargie, asemenea unor zombi, și orice le-ai face nu pot fi scoși din acestă stare de robi. Orașul moare încet sub ochii noștri, și asistăm apatici la decăderea lui. Mă întreb de ce directorul muzeului Sorin Coleșniuc, profesorii de istorie, oamenii de cultură ai acestui oraș, noul protoiereu, părintele Vasile Carlan, nu protestează de loc în fața acestei mîrșăvii. De ce nu sesizează ministerul culturii, de ce nu inițiază o strângere de semnături pe petiții online, de ce nu sesizează presa și televiziunile?

Comments are closed.