22 iunie 2024

Cristian Radu are sabia deasupra capului. Începerea judecății în dosarul de corupție ce-l vizează este iminentă

Astăzi, judecătorii Curții de Apel Constanța au amânat pentru data de 13 iunie pronunțarea cu privire la excepția pe care a invocat o în aceasta etapa procesuală.

Reamintim faptul că din august 2023 până în prezent, primarul Cristian Radu, care are calitate de inculpat pentru săvârșirea a 95 de fapte/acte materiale, cu un prejudiciu adus bugetului local de peste 3 milioane de euro, a tergiversat dosarul, invocând diverse motive de amânare a cauzei.

La ultimul termen, Cristia Radu, prin avocat, a invocat excepția necompetentei materiale și funcționale a procurorului care a realizat urmărirea penală, reclamând faptul că acesta nu ar avea vechimea de 6 ani prevăzută de lege.

Drept urmare, primarul, într-o încercare disperata, de a mai lungi dosarul, a solicitat anularea tuturor actelor de urmărire penala și reluarea de la zero a cercetărilor.

Surse judiciare ne-au declarat faptul că amânarea pronunțării la data de 13 iunie cu privire la excepția invocata de către primar nu se traduce decât prin soluția respingerii acesteia.

Consecința respingerii excepției?

Dispunerea de către președintele completului a începerii judecații.

Și cum prejudiciul produs este mare, șansele că primarul să scape fară condamnare sunt extrem de reduse spre inexistente.

Ce înseamnă acest lucru? Că indiferent de rezultatul alegerilor, Cristian Radu în cazul unei condamnări, nu vă mai putea continua mandatul, asta dacă ar și câștiga pe 9 iunie.

Sursa foto: Facebook

Pe aceeași temă:

Primar bogat, primar „sărac”. Cum s-au transformat declarațiile de avere ale primarului Radu în ultimii trei ani

Acuzat de DNA de fapte de corupție, primarul Cristian Radu a cerut anularea actelor procurorului. A motivat că acesta nu are… vechimea necesară în funcție!