Daniel Georgescu, artistul din Mangalia care creează bijuterii unicat din mahon lăcuit
Cunoscut şi apreciat mai mult în străinătate decât în propriul oraş, artistul Daniel Georgescu, din Mangalia, creează cu originalitate bijuterii şi icoane unicat. Cea care l-a făcut remarcat în rândul unei clientele restrânse din Mangalia şi Paris este colecţia de bijuterii handmade. Confecţionate din lemn preţios şi cupru, colierele, cerceii, broşele şi brăţările atrag prin modelele deosebite, finisate cu multă migală.
Artistul povesteşte că investeşte în crearea acestor bijuterii atât timp cât este necesar, deoarece graba poate strica, iremediabil, bijuteria gândită. „Pentru aceste podoabe folosesc materiale rezistente, mahon, cupru şi alamă în combinaţii potrivite. Nu mi-am propus ca bijuteriile să mă facă remarcat, acestea au atras atenţia unor cunoscuţi, întâmplător, însă am ajuns, curând, să strâng comenzi mai întâi în oraş, apoi în alte judeţe şi ulterior în străinătate. De asemenea, fiica mea, Ruxandra, le-a promovat pur şi simplu purtându-le, astfel că mai multe prietene ale ei şi-au dorit modele asemănătoare”, povesteşte artistul care, abia de curând, şi-a creat o pagină pe o platformă de socializare, intitulată sugestiv Atelierul lui Daniel.
În vârstă de 58 de ani, Daniel Georgescu a fost de mic pasionat de artă. A început să picteze icoane care îi decorează atât propria casă, cât şi multe altele din oraş, dar nu numai. Mai târziu, s-a gândit că poate crea mici podoabe, iar încercarea s-a dovedit un real succes. Pentru realizarea unei brăţări, de exemplu, Daniel munceşte timp de o săptămână, iar rezultatul este fabulos.
Retras, discret şi modest, artistul nu confecţionează bijuterii pentru a le expune ori comercializa, ci din pură pasiune, astfel că mult timp a strâns o colecţie consistentă de podoabe pe care cu greu a fost de acord să o împartă cu admiratorii şi potenţenţialii clienţi. Uimit de numărul mare de solicitări venite din partea doamnelor, artistul şi-a mai îmblânzit mâna de fier cu care îşi păstra creaţiile, astfel că, în prezent, acceptă un număr restrâns de comenzi.
Bijuteriile nu sunt doar originale, ci şi rezistente, în plus, nu oxidează. De asemenea, au „şansa” de a nu se demoda niciodată, întrucât lemnul preţios a constituit, dintotdeauna, materia primă pentru confecţionarea a tot felul de decoraţiuni şi podoabe.
Aşa se face că Daniel Georgescu se alătură galeriei de artişti de la malul mării din zona sudică ce dau viaţă cu multă creativitate şi dorinţă de frumos a unor lucrări ce vor atrage şi mai mult atenţia şi despre care se va vorbi multă vreme, chiar dacă nu fac din promovare un ţel ostentativ.