24 iunie 2024

Datorită modernizării sistemului de termoficare printr-o investiţie de 45 miliarde lei, Sanatoriul Mangalia oferă un plus de confort pacienţilor care-i trec pragul

Vineri, la ora 13.00, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia a marcat o premieră unică în ţara noastră şi anume implementarea proiectului “Reabilitarea sistemului de producere a energiei termice prin utilizarea surselor de energie termică regenerabilă”, finanţat prin Fondul Elveţian de Contrapartidă şi cofinanţat de unitatea sanitară. La eveniment au fost prezenţi deputatul Zanfir Iorguş, managerul de proiect, Virgil Profeanu, directori de instituţii, consilieri locali.

„Pentru noi, sanatoriul, este o onoare să punctăm finalizarea unui proiect care va îmbunătăţi activitatea instituţiei. Este vorba despre lansarea şi punerea în funcţiune a reabilitării sistemului de furnizare a energiei termice. Scopul acestuia îl constitue reducerea cheltuielilor privind exploaterea actuală a centralelor termice, modul de gestionare a combustibilului, sporirea confortului în sanatoriu, eliminarea noxelor, grija pentru pacienţi şi personalul medical. După 4 ani, cu eforturi şi obstacole, am reuşit să-l punem în funcţiune cu succes”, a declarat managerului sanatoriului, dr. Laura Condur.

Valoarea totală a investiţiei este de 45 miliarde lei, din care 27 de miliarde lei au fost puse la dispoziţie din Fondul Eleveţian, restul de sanatoriu, din venituri proprii. Prezent la ceremonia de inaugurare, deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş a declarat că sanatoriul reprezintă un brand al Mangaliei care se poate lăuda cu multe performanţe. „Vorbesc atât în calitate de cetăţean al municipiului, cât şi de pacient mulţumit de serviciile acestei instituţii. Consider că după Revoluţie acesta este cel mai important eveniment al Mangaliei. S-a deschis, astfel, calea unor tehnologii la care nu se va mai renunţa în viitor. Sunt un adept al acestei tehnologii, astfel că şi la nivelul administraţiei locale ar trebui să existe interes pentru a se pune în aplicare, renunţându-se atât la orgoliile politice, cât şi la tot felul de experimente costisitoare, mai cu seamă că avem o bogăţie şi anume apa termală cu ajutorul căreia se pot produce apă caldă şi căldură”, a spus deputatul Zanfir Iorguş.

Avantajele lansării unui astfel de sistem sunt folosirea energiei regenerabile verzi în proporţie de 80%, reducerea noxelor cu 60% şi reducerea cu peste 50% a costurilor. Proiectul este unic în sistemul de sănătate din ţara noastră.

Cu acelaşi prilej, în cadrul vizitei pe care invitaţii au făcut-o în sanatoriu, a fost inaugurat un sector al bazei de tratament reabilitat complet cu aparatură de ultimă generaţie.

4 thoughts on “Datorită modernizării sistemului de termoficare printr-o investiţie de 45 miliarde lei, Sanatoriul Mangalia oferă un plus de confort pacienţilor care-i trec pragul

 1. nu-l vad in foto. Dl. Oleniuc chiar nu a fost invitat? (nu tin sa apara comentariul meu. aveti adresa de mail, imi puteti raspunde in privat. multumesc.)

  1. Şi credeţi că autoarea articolului are lista cu invitaţiile lansate către terţi ❓
   Cred că a fost invitat dar domnia sa poate a declinat invitaţia sau pur si simplu a fost angrenat la ora la care a avut loc acţiunea în alte activităţi.

   1. Din seria „hai sa ne dam cu parerea”. V-am mai spus si cu alte ocazii, inainte de a va exprima PUBLIC un punct de vedere, revizuiti-va exprimarea. Povestea cu „nativ” pastrati-o pentru creduli

    1. Am înţeles ❗ … „plata unor poliţe” de dragul lui muc cel mic ❗

     PS Terţul … „a fost parte la contract”, cândva ! …aista era 💡

Comments are closed.