17 aprilie 2024

Lipia cu branza (pide) de la Mangalia, locul I la Festivalul de Artă Culinară Turcească (foto)

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat sâmbătă, 13 octombrie, cea de a VII-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească. Evenimentul, la care au participat  consulul Turciei la Constanţa, Füsun Aramaz, Osman Fedbi, preşedintele UDTR, Amet Melec, preşedintele organizaţiei de femei din cadrul uniunii, deputatul de Tulcea Iusein Ibram, primarii Mangaliei şi comunei Cumpăna, Cristian Radu şi Mariana Gâju, dar şi câteva zeci de turcoaice, care au gătit peste 100 de feluri de mâncăruri tradiţionale, a avut loc la Restaurantul „Cazino“ din Mangalia.

Ansamblurile folclorice „Delikanlilar”, „Fidanlar”, „Destan” şi corurile „Mehtap” şi „Kaynanalar” au susţinut un program artistic pentru invitaţi, dar şi pentru mangalioţii care au venit la festival.

Turcoaicele de la filialele UDTR din Constanţa, Bucureşti, Medgidia, Tulcea, Lazu, Brăila, Babadag, Isaccea, Măcin, Fântâna Mare, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Mangalia, Hârşova, Cernavodă, Cumpăna şi Amzacea au concurat la trei secţiuni: mâncare tradiţională, produse de patiserie şi produse de cofetărie.

La secţiunea „mâncare tradiţională“, pe primele trei locuri s-au clasat sarmalele de la Cumpăna (locul al III-lea), „Hünkar Begendi“-ul de la Bucureşti (locul al II-lea) şi “Imam bayildi“-ul din Măcin (locul I). la categoria „patiserie“, pe locul al III-lea s-a aflat pide-ul de dovleac de la Techirghiol, pe cea de-al doilea kobetele de la Medgidia şi, pe primul loc pide-ul cu brânză de la Mangalia. În ceea ce priveşte „dulciurile“, pe locul al III-lea s-a aflat echipa de la Cobadin ce a pregătit un aşure (budincă cu fructe), pe locul al II-lea s-au clasat sarailiile de la Babadag, iar pe primul loc s-au clasat gutuile însiropate de la Tulcea. Atât câştigătoarele, cât şi celelalte participante au primit premii constând în ustensile de bucătărie şi diplome.

3 thoughts on “Lipia cu branza (pide) de la Mangalia, locul I la Festivalul de Artă Culinară Turcească (foto)

  1. Foarte bune produsele, mai ales produsele de patiserie! Dar nici acele vinete umplute nu sunt mai prejos…

Comments are closed.