17 aprilie 2024

Elevii Şcolii nr. 3, voluntari pentru o zi la Cantina socială

În cadrul „Săptămânii altfel”, elevii clasei a VI-a B ai Şcolii Generale nr. 3 Mangalia, coordonaţi de către diriginta acestora, prof. Virginia Gogoaşă, s-au deplasat la Cantina socială a municipiului unde au derulat o serie de activităţi. „Copiii au făcut curăţenie în incinta cantinei, după care au eliberat curtea de gunoaie şi frunze uscate. Elevii s-au declarat foarte încântaţi că au muncit în aer liber. Au lucrat de la 9.00 până la prânz. Au eliberat curtea de plante uscate, crengi, frunze şi gunoaie. De asemenea, au şters geamurile şi mesele de la cantină şi i-au servit cu mâncare pe cei care vin, zilnic, să ia prânzul în acest loc. Am considerat că este util pentru copii să vadă că există oameni mai nevoiaşi decât ei, care nu-şi permit nici măcar să se hrănească acasă. Din păcate, copiii nu mai fac diferenţa dintre realitate şi spaţiul virtual în care sunt ancoraţi prea mult. M-am bucurat că elevii mei sunt dispuşi să ajute”, ne-a declarat prof. Virginia Gogoaşă.

Alături de copii s-a aflat şi directorul Şcolii nr. 3, prof. dr. Mihai Ionescu care nu doar că i-a supravegheat, dar a şi muncit cot la cot cu aceştia. „Această acţiune am derulat-o în colaborare cu Primăria şi Serviciul Social Mangalia. Copiii au făcut curăţenie de primăvară. Au fost foarte harnici, au dat cu sapa, au măturat, au strâns şi cărat gunoaiele. Mulţi dintre ei mi-au spus că nici acasă nu au făcut curăţenie cum au făcut aici. Tot în cadrul „Săptămânii altfel”, elevii şcolii noastre vor merge în excursii la Constanţa, la Mănăstirea Dervent, vor vizita muzee. De asemenea, vor viziona la şcoală mai multe filme artistice şi documentare”, ne-a spus directorul unităţii de învăţământ, prof. dr. Mihai Ionescu.

Elevii care au muncit la Cantina socială au fost vizitaţi de către edilul urbei, Cristian Radu. Primarul i-a felicitat pentru efortul depus şi i-a răsplătit cu dulciuri şi diplome. În acelaşi timp, primarul i-a sfătuit să facă sport şi să deruleze activităţi în aer liber pentru a-şi păstra tonusul şi starea de sănătate.