22 iunie 2024

(FOTO) Paul Foleanu, candidatul PSD Mangalia pentru Primărie: „Staţiunea Neptun a ajuns o zonă cenuşie, adusă într-o stare deplorabilă de nepăsarea administrației locale”

Cândva, perla litoralului sudic, Staţiunea Neptun a ajuns o zonă cenuşie, adusă într-o stare deplorabilă de nepăsarea Primăriei.

„Aşa cum am spus de la început, prioritatea mea este să identific problemele cetăţenilor de pe raza întregului municipiu, iar ieri, 30 mai, m-am oprit în zona Neptun – Olimp. Această zonă îmi este nu doar cunoscută, ci şi foarte dragă, deoarece am fost mulţi ani directorul Societăţii Neptun – Olimp, astfel că ştiu ce potenţial are şi cât de apreciată a fost de către miile de turişti care îşi petreceau vacanţele aici.

Ceea ce am descoperit ieri, însă m-a mâhnit şi mi-a arătat, încă o dată în plus, faptul că nepăsarea, lipsa de interes, ignorarea problemelor cetăţenilor, lăsarea turismului de izbelişte, au contribuit la degradarea acestor staţiuni, cândva, faimoase.

  • Cetăţenii care locuiesc în cele două staţiuni s-au plâns de mizeria, de buruienile lăsate să crească necontrolat, cat şi de lipsa spaţiilor de joacă pentru copii.
  • De asemenea, pe locatarii din zonă îi nemulţumeşte preţul foarte mare al gigacaloriei, care care a condus facturi uriaşe la întreţinere.

Astfel, pentru o locuinţă de 35 mp, întreţinerea, ce include nu doar căldura, ci şi celelalte cheltuieli ale asociaţiei de proprietari, a ajuns la 1.100 lei! Mult prea mult raportat la veniturile pe care aceşti oameni le realizează.

Tinerii cu care am discutat vor locuri de muncă, iar cei mici, locuri de joacă sigure, nu şubrede ori mâncate de rugină.

  • Un alt aspect care m-a mâhnit îl reprezintă abandonarea de către autorităţi a Şcolii nr. 4 Neptun.

Încuiată cu lanţ şi lacăt, clădirea este din ce în ce mai deteriorată, iar în curte se află un hăţiş de vegetaţie şi arbori tăiaţi de pe stradă şi aruncaţi în acest loc. Terenul de sport este la fel de neîngrijit, înconjurat de bălării şi gunoaie.

  • Pe strada şcolii, trotuarele, cândva practicabile, au ajuns, în prezent, şanţuri pline cu denivelări, vegetaţie uscată, trunchiuri retezate de copaci, încadrate, paradoxal, de borduri noi!

Aleile dintre blocuri sunt pline cu gropi şi denivelări, reprezentând un pericol pentru cetăţenii care locuiesc în zonă.

I-am asigurat pe cetăţeni de sprijinul meu, angajându-mă în faţa lor să igienizez zonele, să amenajez parcări să creez ori să modernizez locuri de joacă sigure.

  • Oamenii mai doresc reabilitarea bazarului Pricindel, care era, cândva, o atracţie pentru turişti.

În prezent, a ajuns o zonă dezafectată, unde comerţul estival a  murit, doar câteva spaţii mai putând fi folosite, restul ajungând ruine pline cu gunoaie.

Nu în ultimul rând, am remarcat aceeaşi teamă a oamenilor de a-şi spune problemele, contatând, deşi nu mai era cazul, că Mangalia trăieşte în teroare”.

Comandat de Partidul Social Democrat, filiala Constanța

Executat de SC News Edit Media SRL, portal www.editiadesud.ro

CMF 21240002

 

Pe aceeași temă:

Candidatul PSD Mangalia, Paul Foleanu: „Cetăţenii contează şi doar ei pot aduce schimbarea!”