20 mai 2024

Mangalia a intrat în campanie electorală! Se anunţă zile zbuciumate cu reproşuri reciproce. Cine sunt candidații la fotoliul de primar

Vineri, 10 mai 2024, s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile locale şi europarlamentare.

Pentru Mangalia, cele care interesează în mod deosebit sunt alegerile locale pentru funcţia de primar şi pentru noua componenţă a Consiliului Local.

În cursă au intrat 8 candidaţi, respectiv: Abdurefi Semiran, consilier judeţean, asistent DSP – USR, Menabit Osghiun, consilier local – Alianţa Noi Suntem Mangalia, Cristian Radu, primar în funcţie – PNL, Paul Foleanu, consilier local, avocat – PSD, Alexandru Vieru, administrator – PUSL, Dan Moldovan, consilier local, administrator – PRO ROMÂNIA,  Adrian Zamosteanu, navigator – REPER, Cristian Andrei Niţă, SOS.

Campania se va încheia pe 8 iunie 2024, la ora 7.00.

Pe 9 iunie 2024, la ora 7.00, va începe procesul de votare, pentru ambele scrutinuri, și se va încheia în aceeași zi, la ora 22.00.

Alegătorii care la ora 22.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, pot vota până cel mult la ora 23.59.

După numărarea voturilor și soluţionarea eventualelor sesizări sau contestații, rezultatele alegerilor alegerile pentru autoritățile administrației publice locale și pentru membrii din România în Parlamentul European, din anul 2024, vor fi validate și publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Urmează să vedem cum se va desfăşura campania electorală, dacă vom asista la atacuri la persoană între contracandidaţi, dacă vor fi remarcate şi sesizate pomeni electorale, distrugeri de afişe şi panouri, lucruri obişnuite într-o astfel de perioadă.

Dacă la ultimele două scrutinuri, campaniile au fost relative liniştite, în următoarea lună va exista agitaţie, în condiţiile în care mai multi candidaţi doresc schimbarea.

Pe de altă parte, înverşunarea cu care PNL îi supravehjează pe contracandidaţi este dată de dorinţa primarului de a avea cât mai mulţi consilieri locali pentru a nu fi nevoit să stea la mila altor partide 0pentru a crea majoritate, deoarece nicio formaţiune politică nu-şi oferă sprijinul, gratuit..

În ultimele două mandate, PNL a avut un număr confortabil de consilieri, astfel că în puţine situaţii a avut nevoie de voturile altor partied pentru a aproba proiectele de hotărâre pe care şi le-a dorit.

Ar mai fi de spus faptul că de 8 ani, primarul în funcţie, Cristian Radu nu a participat la nicio şedinţă a Consiliului Local, pasând munca dificilă viceprimarului Dragoş Angelescu, în capul căruia s-au spart toate borcanele.

Lasă un răspuns