28 mai 2024

Peste 2.000 de pachete cu ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii de frontieră din Vama Veche

Poliţiştii de frontieră, din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit în P.T.F. Vama Veche 1.870 pachete cu ţigarete netimbrate, ascunse într-un autocar ce efectuează curse între Turcia şi România, pe care şoferul intenţiona să le introducă ilegal în ţară. De asemenea, în municipiul Constanţa au fost identificate trei persoane care încercau să comercializeze fără documente legale 191 pachete cu ţigarete netimbrate.

În data de 14.04.2014, în jurul orei 07.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au efectuat în P.T.F. Vama Veche, în baza unei informaţii, controlul amănunţit al unui autocar, condus de un cetăţean turc, ce efectuează curse între România şi Turcia. În urma controlului au fost găsite 1.870 pachete cu ţigarete netimbrate marca Ashima, ascunse în locuri special amenajate în sistemul de climatizare al autocarului, pe care conducătorul auto a încercat să le introducă ilegal în ţară.

Totodată, în interiorul autocarului au mai fost descoperite 459 articole de încălţăminte (359 perechi tenişi şi 100 perechi papuci plajă), bunuri susceptibile a fi contrafăcute. Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 37.400 de ţigarete de provenienţă magazin duty free, evaluate la aproximativ 18.700 lei, precum şi articolele de încălţăminte, evaluate la 30.000 lei. Conducătorului auto, cetăţeanul turc S.H., în vârstă de 59 ani, i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin “deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.