22 iunie 2024

Semiran Abdurefi, candidatul USR la Primăria Mangalia, despre Trenul Metropolitan: „Am bucuria și mândria faptului că am muncit alături de colegii mei pentru a demara acest proiect”

Dream Big or go home: Trenul Metropolitan Constanța – astăzi s-a făcut primul pas concret pentru realizarea celui mai mare proiect de infrastructură pentru transport public realizat vreodata in cadrul Consiliului Județean Constanța – a fost deschisă licitația pentru elaborarea Studiului de oportunitate necesar implementării proiectului de transport public de tip tren metropolitan la nivelul județului Constanța.

Semiran Abdurefi, candidatul USR la Primăria Mangalia: „Acesta este unul dintre proiectele prioritare din programul de dezvoltare județeană pe care USR Constanța și l-a asumat public încă din 2020. Am candidat cu aceasta viziune îndrăzneață, pe care multi o considerau imposibilă, iar munca noastră a început încă din primul an de la alegeri. De atunci, am depus eforturi considerabile și constante pentru a putea fi realizată documentația necesară contractării studiului de oportunitate care va sta la baza acestui proiect de mobilitate care va transforma total modul în care ne vom deplasa în județul Constanța.

În toti acesti ani, alaturi de colegii mei Petre Enciu și Dumitru Paris, am ales să ne concentram pe muncă, și nu pe vorbe: multiple ședințe de lucru cu specialiști din domeniu, cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța (cărora le mulțumesc foarte mult pentru răbdare și pentru munca depusă), întâlniri cu primarii, cu conducerea regională CFR, cu conducerea Consiliului Județean si multe alte acțiuni pe care nu am ținut să punem accent mediatic. Tot acest efort a dus la punctul concret de astăzi – licitația pentru contractarea acestui studiu fără de care nu se poate obține niciun ban pentru construirea rețelei de trenuri metropolitane.

Acest proiect va fi realizat etapizat, acoperind judetul Constanța pe cele 3 rute feroviare principale: Constanța – Mangalia/ 2 Mai, Constanța – Năvodari/Corbu, și Constanța Medgidia/Cernavodă, cu dezvoltarea ulterioara a noi conexiuni cu puncte importante din judetul Constanța, cum ar fi Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Este un proiect mare, o viziune îndrăzneață de modernizare a transportului județean din Constanța și din acest motiv nu se va face peste noapte, însă astăzi s-a deschis oficial drumul concret pentru construirea acestei viziuni.

Chiar daca eu nu voi mai fi in Consiliul Județean atunci când acest proiect va ajunge să fie implementat, am bucuria și mândria faptului că am muncit alături de colegii mei pentru a demara acest proiect care va duce la dezvoltarea socio-economică a întregului județ Constanța pe termen mediu și lung. Am insistat și ne-am luptat de-a lungul anilor pentru acest proiect, iar colegii mei din viitorul mandat în Consiliul Judetean vor continua munca pentru a duce acest proiect la capăt.

Când prin politică reușesc să fac bine, atunci știu că tot timpul consumat, efortul depus de-a lungul anilor și toate luptele epuizante care par câteodată că sunt date cu morile de vânt, nu au fost degeaba. Prin astfel de proiecte și prin sprijinirea lor indiferent de culoarea politică a celor care ocupa funcții de decizie, putem ridica județul Constanța la adevăratul lui potențial.

Cu visuri îndrăznețe și cu multă muncă și determinare putem mișca lucrurile în direcția corectă; din acest motiv nu voi inceta niciodată lupta mea pentru a construi lucruri bune pentru comunitate.

Indiferent de locul în care mă voi afla și de funcția pe care o voi avea în viitor, mă voi lupta până la capăt pentru proiectele și pentru ideile în care cred cu tărie că vor face viața mai bună tuturor”.

Comandat de Uniunea Salvați România,
pentru Ediția de Sud, www.editiadesud.ro
CUI mandatar financiar coordonator: 41240005

Pe aceeași temă:

Semiran Abdurefi, candidatul USR Mangalia la funcția de primar – Principalele 16 realizări în calitate de consilier județean

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia: „Tinerii trebuie susținuți, lor trebuie să le asigurăm viitorul”