16 septembrie 2024 12:13

SPECIALIȘTII MUZEULUI CALLATIS, IMPLICAȚI ÎN NOI PROIECTE

La Muzeul de Arheologie „Callatis” Mangalia s-a desfășurat duminică, 18 noiembrie 2012, o nouă lecție deschisă intitulată „Istoria antică a orașului Mangalia”. Au fost prezenți elevii clasei a III-a A, de la Școala Nr. 2 Cotu Văii, însoțiți de prof. Valerica Ciocârlan.

Am avut plăcuta surprindere să constatăm că și în mediul rural s-a aflat despre lecțiile deschise pe care noi le organizăm la sediul muzeului callatian și ne bucurăm că elevii de la Cotu Văii au venit special pentru a lua parte la lecțiile noastre de istorie. Muzeograf Liliana Bădin le-a vorbit despre întemeierea cetății Callatis și despre evoluția acesteia până la începutul secolului al VII-a, când a fost distrusă de popoarele migratoare. După lecția deschisă, tinerii au vizitat expoziția permanentă a muzeului, unde au văzut artefacte din perioadele: greacă, elenistică, romană și romano-bizantină. Vizita a continuat la renumitul mormânt cu papirus, unde elevii au aflat povestea singurului papirus descoperit în România, datat în secolul al IV-lea a.Chr. La final, Liliana Bădin le-a prezentat și expoziția temporară Tradițiile și obiceiurile tătarilor din Dobrogea, care va putea fi vizitată până la jumătatea lunii decembrie”, a menționat directorul Muzeului de Arheologie „Callatis” Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.

 O altă activitate a fost organizată cu sprijinul responsabilului științific al Muzeului „Callatis”, dr. Mihai Ionescu, directorul Școlii Nr. 3 Mangalia. Cu ocazia Zilei Naționale Fără Tutun, Asociaţia de părinţi „Pescăruş”, a Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Mangalia, în colaborare cu: Consiliul elevilor, Comisia diriginţilor şi Cabinetul de psihologie şcolară, a organizat duminică, 18 noiembrie 2012, începând cu ora 10.30, un marş anti-fumat sub sloganul „Spune NU fumatului!”

Elevii, însoțiți de profesori și părinți, au plecat din curtea Şcolii Nr. 3 și au mers pe următorul traseu: Bulevardul 1 Decembrie 1918, Str. Ştefan cel Mare, Primăria Municipiului Mangalia, Str. Portului, după care s-au întors în curtea şcolii. Pe traseu, elevii au distribuit, celor pe care i-au întâlnit, fluturaşi cu sloganuri anti-fumat.

Acest marş face parte din campania anti-fumat „Tutunul dăunează grav sănătății!”, organizată în Școală Nr. 3, în perioada 15-30 noiembrie 2012.

3 thoughts on “SPECIALIȘTII MUZEULUI CALLATIS, IMPLICAȚI ÎN NOI PROIECTE

  1. „Muzeograf Liliana Bădin le-a vorbit despre întemeierea cetății Callatis și despre evoluția acesteia până la începutul secolului al VII-a, când a fost distrusă de popoarele migratoare” Dar tatarii nu au fost popoare migratoare ? nu au distrus ?….cum se face istorie…

Comments are closed.