27 aprilie 2024

Directorul Megaconstruct, Cătălin Ivan: „Megaconstruct oferă clienţilor, care solicită racordarea la reţeaua de gaze, o reducere de 30% din costul execuţiei instalaţiei de utilizare”

Societatea Megaconstruct lucrează intens la racordarea municipiului Mangalia la reţeaua de gaze naturale. Amplul proiect, ce implică investiţii majore, va avea ca efect aducerea confortului în locuinţele cetăţenilor municipiului, dar şi facturi mai mici. Despre lucrările şi avantajele încălzirii cu gaze naturale am discutat cu directorul societăţii, Cătălin Ivan.  

Care sunt condiţiile pentru care cetăţenii ce locuiesc la casă, dar şi la bloc se pot racorda la reţeaua de gaze?

– Orice persoană fizică sau juridică, din municipiul Mangalia şi staţiunile aparţinătoare poate deveni consumator de gaze naturale, beneficiind de toate avantajele, cu condiţia dovedirii dreptului de deţinere a spaţiului care se doreşte a fi racordat (act de proprietate, contract de închiriere, contract de comodat etc.) parcurgând următoarele etape:

•           Depunerea de către solicitant a cererii pentru acordarea accesului la sistemul de distribuţie a gazelor naturale şi a documentelor însoţitoare;

•           Eliberarea de către Megaconstruct a acordului de acces la sistemul de distribuţie a gazelor naturale. În cazul în care imobilul nu se află pe traseul conductelor de alimentare cu gaze naturale, solicitantul are posibilitatea de a opta pentru extinderea sistemului de distribuţie prin cofinanţarea acestor lucrări, în funcţie de rezultatul studiului tehnico-economic realizat de Megaconstruct;

•           Depunerea de către solicitant a cererii de racordare;

•           Contractarea şi execuţia branşamentului;

•           Contractarea şi execuţia instalaţiei de utilizare;

•           Încheierea contractului de furnizare.

– Care sunt avantajele racordării la reţeaua de gaze?

– Racordarea la reţeaua de gaze naturale oferă avantaje reale, deoarece gazele naturale sunt un combustibil mai ieftin comparativ cu alţi combustibili, reprezintă o sursă energetică eficientă, sigură, comodă, nu implică costuri legate de transport şi depozitare şi nu produce reziduuri, fiind un combustibil curat, nepoluant.

– Cu cât vor scădea facturile la încălzire după racordarea la reţeaua de gaze?

– Locuitorii Municipiului Mangalia, care vor opta pentru racordarea la sistemul de distribuţie a gazelor naturale vor înregistra cheltuieli mai mici cu facturile de încălzire, valoarea economiilor fiind diferită  în funcţie de modalitatea actuală de încălzire a locuinţei. 

Spre exemplu, în perioada sezonului rece un imobil cu o suprafaţă de 100 mp are un consum mediu de gaze naturale de aproximativ 300 mc, ceea ce înseamnă un cost al facturii de încălzire în jur de 370 lei, fără TVA.

– Ce experienţă are compania în domeniu?

– S.C. Megaconstruct S.A. este o societate licenţiată de către ANRE începând cu anul 2004 pentru activitatea de furnizare şi distribuţie a gazelor naturale. Megaconstruct S.A. distribuie şi/sau furnizează gaze naturale unui  număr însemnat de clienţi casnici şi non-casnici, din diverse sectoare ale economiei, din mai multe regiuni ale României. În această calitate, căutăm, în permanenţă, soluţii pentru a le oferi clienţilor din portofoliul nostru cele mai bune condiţii comerciale de furnizare a gazelor naturale.

Echipa de specialişti ai Megaconstruct SA este formată din peste 80 de angajaşi cu experienţă atât în distribuţia şi furnizarea gazelor naturale, cât şi în proiectarea, execuţia şi avizarea sistemelor de distribuţie şi a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale (joasă, redusă şi medie presiune). Aceste activităţi ne permit să punem la dispoziţia clienţilor noştri o vastă expertiză în domeniul furnizării, distribuţiei şi utilizării gazelor naturale.

Specialiştii Megaconstruct au proiectat, construit şi operează reţele de distribuţie a gazelor naturale în lungime aproximativă de 600 Km, din 10 localităţi aflate în diferite regiuni ale României. În prezent, continuăm investiţiile cu înfiinţarea şi dezvoltarea de noi sisteme de distribuţie în 11 localităţi, proiecte aflate în diverse stadii de realizare. Printre acestea se numără şi localităţile 23 August şi Costineşti, din judeţul Constanţa, pentru care lucrările de execuţie vor fi iniţiate în 2014. Astfel, Megaconstruct va deveni principalul distribuitor şi furnizor de gaze naturale din sudul judeţului Constanţa.

– Care sunt argumentele pentru care cetăţenii din Mangalia să opteze pentru achiziţionarea unei centrale pe gaze?

Argumentele sunt date, evident, de avantajele conferite de utilizarea gazelor naturale prin creşterea confortului resimţit de fiecare consumator şi economiile realizate, date fiind costurile reduse ale gazelor naturale comparativ cu combustibilii lichizi şi energia electrică. 

Megaconstruct oferă clienţilor care vor solicita racordarea la reţeaua de gaze naturale în această perioadă o reducere comercială de 30% din costul execuţiei instalaţiei de utilizare.

Astfel, aceştia se vor putea bucura în număr cât mai mare de confortul mult aşteptat, deoarece pe lângă reducerea comercială de 30%, Megaconstruct oferă şi facilitatea achitării în tranşe a tarifului de racordare şi a celui privind execuţia instalaţiilor de utilizare.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, echipa de specialişti Megaconstruct vă întâmpina, în fiecare zi, la sediul societăţii din Municipiul Mangalia, Str. Rozelor nr. 8, bloc R4, scara A, parter, ap. 3, între orele 8:30-17:30, de luni până vineri, oferindu-vă tot suportul necesar pentru a facilita demersurile necesare racordarii la reţeaua de gaze naturale.

2 thoughts on “Directorul Megaconstruct, Cătălin Ivan: „Megaconstruct oferă clienţilor, care solicită racordarea la reţeaua de gaze, o reducere de 30% din costul execuţiei instalaţiei de utilizare”

  1. Nu aveti personal amabil, profesionist pentru a va aduce profit.M-a expediat urgent si eu refuz sa mai colaborez cu oameni care nu isi repecta clientii.

  2. Buna ziua,

    Ma intereseaza ce facilitati aveti la racordarea la gaze- reduceri de pret, plata in rate, etc.

    Multumesc!
    Mitran Stefana

Comments are closed.