2 mai 2024

„Chirurgul” Iorguş vrea să scoată Mangalia din moarte clinică

Marţi după-amiază, alianţa formată din PSD, ALDe şi PNŢCD şi-au prezentat noul candidat la Primăria Mangalia în persoana lui Zanfir Iorguş.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, liderul PSD Mangalia, Neculai Tănasă, preşedintele ALDE Mangalia, Leonard Tănase, Nicolae Moroianu, liderul ţărăniştilor la nivel naţional, Aurelian Pavelescu, preşedintele PNŢCD Constanţa, Adrian Ţapliuc, simpatizanţi şi membri ai acestor formalităţi politice.
Considerându-l prieten, preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe a declarat că „Zanfir Iorguş a reaşezat Mangalia pe harta României în cele trei mandate de primar. „După data de 27 septembrie, Mangalia va reînvia. Zanfir este susţinut de o alianţă puternică ce-şi va axa campania electorală pe proiecte, nu pe jignirea şi etichetarea adversarilor. În nici 2 luni, lucrurile vor fi reaşezate pe făgaşul lor normal, astfel ca cetăţenii să fie respectaţi şi să fie mândri de oraşul lor”.
După cum se ştie, iniţial, această alianţă îl anunţase drept candidat la locale pe Nicolae Moroianu. Sondajul făcut a arătat, însă, că nu dispune de o putere atât de mare, încât să iasă învingător, acesta fiind înlocuit cu Zanfir Iorguş, care l-a anunţat că, dacă va câştiga, îl va desemna viceprimarul său. Deoarece a cutreierat municipiul, Moroianu şi-a conturat o imagine asupra opţiunilor cetăţenilor, dar nu numai. „Au fost două mandate dezastruoase, care au dus la falimentarea Mangaliei. Astfel, oraşul nostru se află pe locul al doilea la capitolul datorii, la nivel naţional. Mai grav, peste 60% din populaţie se află la limita subzistenţei, ceea ce nu este normal pentru un municipiu cu un potenţial imens. Oamenii mi s-au plâns că nu au locuri de muncă, că le-au plecat copiii peste graniţă, iar pavelele şi bordurile montate pe sume colosale, nu le aduc niciun avantaj. Consider că cetăţenii trebuie respectaţi şi ajutaţi, la fel agenţii economici care dacă ar fi lăsaţi să muncească aici, ar contribui la dezvoltarea economiei”, a declarat Nicolae Moroianu.
Aruncat în această luptă politică nu din voinţă proprie, ci datorită sondajului favorabil, Zanfir Iorguş ne-a spus că „Mangalia este în moarte clinică şi are, urgent, nevoie de terapie intensivă”.
Fostul edil şi deputat a reamintit proiectele pe care le-a demarat, începând cu cele peste 2.000 de locuinţe ridicate, până la organizarea Festivalului „Callatis” ce reunea, în fiecare seară din cele şapte, peste 30.000 de spectatori. „Alianţa trebuie să intre în sala de operaţii şi să readucă la viaţă pacientul bolnav care a devenit Mangalia”.