25 iulie 2024 8:49

Directorul Şcolii nr. 3 vrea să expună cei 3.000 de cactuşi pe care-i îngrijeşte în propria seră

Directorul Şcolii Generale nr. 3 Mangalia, prof. dr. Mihai Ionescu, a profitat de vizita primarului Cristian Radu, în cadrul acţiunii de distribuire a rechizitelor, pentru a-i adresa câteva rugăminţi. „Mă pasionează plantele decorative şi în special cactuşii. Am nu mai puţin de 3.000 de cactuşi pentru care mi-am amenajat o mică seră acasă. Mi-aş dori foarte mult să organizez pentru Mangalia o expoziţie permanentă, să se poată bucura toţi locuitorii de frumuseţea lor. De aceea, m-aş bucura să mă ajutaţi să găsesc un spaţiu adecvat pentru expunerea lor. De asemenea, vă rog să mă susţineţi, financiar, să-mi public lucrările de specialitate în domeniul arheologiei pe care le-am scris în cadrul Muzeului Callatis”, a declarat directorul Şcolii nr. 3.

Edilul municipiului, Cristian Radu, l-a asigurat de tot sprijinul său, cerându-i prof. dr. Mihai Ionescu să trimită adrese scrise către Primărie.

Mai trebuie spus faptul că directorul Şcolii nr. 3 Mangalia este un adevărat colecţionar, printre alte hobby-uri, aflându-se îngrijirea unui acvariu imens cu peşti din Amazon, respectiv căutarea şi lustruirea siglelor metalice pentu maşini. De altfel, în urmă cu trei ani, cadrul didactic a organizat o expoziţie de cactuşi, cu vânzare, ce s-a bucurat de un real succes.