25 iulie 2024 12:19

La prima oră, Foleanu a depus, la primărie, proiectul de micşorare a gigacaloriei

Comunicat de presă

Consilierul PDL Paul Foleanu a înaintat, în atenţia primarului Mangaliei, Cristian Radu, a secretarului municipiului, Petrina Boiţă şi a Consiliului Local, un proiect de hotărâre ce urmează să fie expus pe ordinea de zi a primei şedinţe din această lună, referitor la micşorarea preţului de furnizare a energiei termice către populaţia oraşului.

Astfel, preţul gigacaloriei, care la ora actuală este de 295 de lei către populaţie, ar urma să scadă până la 195 de lei, începând cu 1 ianuarie 2014. „Proiectul vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară, datorată majorării preţurilor bunurilor de larg consum, a costului combustibililor, dar şi a taxelor şi impozitelor pe 2013. Este vorba despre responsabilitatea pe care noi, consilierii, o avem faţă de cetăţenii care ne-au votat. Sunt sigur că toţi colegii mei din Consiliul Local Mangalia vor achiesa la această decizie“, afirmă consilierul local Paul Foleanu.

În motivarea proiectului de hotărâre, Paul Foleanu arată că, datorită faptului că Goldterm SA a finalizat racordarea centralelor termice la gaz, preţul se va reduce considerabil, iar efortul bugetar privind diferenţa de preţ nu va fi mai mare pentru Mangalia faţă de anii trecuţi.

Consilier local PDL,

Paul Foleanu