25 iulie 2024 12:57

Poliţiştii de la Rutieră, la întâlnire cu elevii de la Liceul „Callatis“ şi Colegiul Economic

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa continuă activităţile preventive în rândul elevilor, cu precădere înainte de sosirea vacanţei de vară.

Prevenirea accidentelor de circulaţie reprezintă o prioritate pentru poliţiştii rutieri care săptămâna aceasta s-au deplasat în municipiul Mangalia, unde au purtat discuţii cu elevii Liceului “Callatis” Mangalia şi Colegiului Economic Mangalia despre modalităţi de prevenire a accidentelor rutiere urmărindu-se totodată şi conştientizarea fenomenelor şi responsabilizarea viitorilor participanţi la trafic. Au fost abordate teme despre obligaţiile conducătorului auto, dimensiunile infractionalităţii la regimul rutier  şi răspunderea penală.

Au fost prezentate accidente rutiere, în care au fost implicaţi tineri, în scopul sensibilizării acestora cu privire la conduita  pe care ar trebui să o adopte în trafic atunci când vor dobândi dreptul de a conduce un autovehicul. Elevii, la rândul lor, au prezentat exemple în care unii colegi au fost implicaţi în accidente şi au cerut poliţiştilor să continue aceste acţiuni.

Discuţiile purtate pe tema prevenirii accidentelor rutiere reprezintă un exerciţiu de sensibilizare, de conştientizare a consecinţelor propriilor acţiuni, de responsabilizare şi înţelegere a drepturilor, obligaţiilor şi libertăţilor pe care le are fiecare persoană.

Activităţi similare vor fi organizate pînă la finalizarea anului şcolar, deoarece evenimentul a fost perceput pozitiv de elevi .