18 iulie 2024 20:12

S-a dat startul Cupei McCann Erickson 2013, cea mai mare Cupă de Regate din România

Ediţia 2013 a Cupei McCann Erickson a debutat, pe 8 iunie 2013 cu regata Poseidon, care va avea loc la Marina Mangalia, cu sosire in Marina Eforie. Această regată este organizată de Asociaţia Black Sea Sailing şi NauticLife-LifeHarbour.

Cursele care vor avea loc în cadrul Cupei McCann 2013 se bucură de participarea unor arbitri internaţionali, cu vastă experienţă în domeniu. Printre cei care vor face parte din comisiile de jurizare se numără: Wiilli Gohl (Germania), Emilio Feliu Serra (Spania), Terrence Brownrigg (Marea Britanie). Regatta Poseidon o va avea, ca ofiter de cursă principal, pe Georgiana Stoian (România).

Cupa McCann – Erickson va include 5 regate, care se vor desfăşura între Vama Veche şi Platformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis, Marina Mangalia şi Marina LifeHarbour Limanu. Fiecare regată va avea, în medie, un număr de 20 ambarcaţiuni cu vele, iar numărul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcaţiuni se va ridica la 200 de persoane. 

Duminică, 9 iunie, se vor desfăşura probele inshore în zona Marinei Eforie, astfel încât concurenţii îşi vor completa punctajul necesar în departajarea finală. Festivitatea de premiere este programata duminică dupa-amiază, câştigătorii urmând să fie anunţaţi şi premiaţi în prezenţa publicului aflat în Marina Eforie.

Urmatoarea Regată, Regata “BMW”, va avea loc în perioada de 21-23 iunie, fiind organizată de YCRR şi LifeHarbour. Cea dea treia Regată, “BMW-Beneteau” va avea loc în perioada 19- 21 iulie, fiind organizată de NauticLif, în parteneriat cu LifeHarbour, iar a 4patra Regată, “Regata Bricul Mircea”, va avea loc în perioada 15- 18 august, fiind organizată de YCRR şi NauticLife. Ultima etapa din aceasta cupă, “Regata Callatis”, va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizată de Black Sea Sailing, în parteneriat cu Primăria Mangalia.

Programul evenimentelor se prezinta în felul următor:

08.06 – 09.06    Regata Poseidon – Mangalia / Eforie – BSS & NL

21.06 – 23.06    Regata BMW – Constanţa – YCRR

19.07 – 21.07    Regata BMW – Beneteau – NauticLife

15.08 – 18.08    Regata Bricul Mircea – Constanţa / Eforie / Mangalia – YCRR & NL

31.08 – 01.09    Regata Callatis – Mangalia / Eforie – BSS & Primaria Mangalia

Despre Black Sea Sailing:

Black Sea Sailing Association este asociatia proprietarilor de ambarcatiuni din Romania.  Asociatia are ca scop sprijinirea si imbunatatirea navigatiei sportive si de agrement in Romania, precum si salvarea si protejarea mediului natural marin.

Asociatia desfasoara in permanenta actvitati si programe de formare a viitorilor navigatori si a echipajelor, atat pentru yachtingul de agrement, cat si pentru cel sportiv.

Black Sea Sailing Association a fost infiintata in sezonul de yachting 2012 si reuneste pana in prezent peste 200 de membri.