14 iunie 2024

Av. Elena Cerchez, candidat la Consiliul Local din partea PSD: „Puterea şi unitatea echipei noastre vor aduce schimbarea în Mangalia!”

Elena Cerchez

Elena Cerchez

Avocat din anul noiembrie 2004, Elena Cerchez candidează pentru un loc în Consiliul Local Mangalia din partea PSD Mangalia.

  • Aţi intrat de curând în politică. Ce v-a determinat să faceţi acest pas deloc simplu?

Atmosfera tristă a oraşului în care m-am născut, lipsa acestuia de vlagă, de energie, m-au determinat să intru în politică.

  • Mai exact, ce vă nemulţumeşte?

Aspectul învechit al oraşului, lipsa locurilor de muncă, plecarea unui număr foarte mare de cetăţeni tineri şi maturi în străinătate, în căutarea unui trai mai bun, infrastructura care lasă de dorit, lipsa evenimentelor şi a posibilităţilor de distracţie.

  • Ce soluţii ar exista pentru redresarea oraşului?

Reanimarea turismului, domeniu de care depinde întreg municipiul. Suntem, teoretic, bogaţi, avem şase staţiuni de interes naţional care ne-ar fi putut aduce sume uriaşe de bani la buget şi zeci de mii de turişti.

Din păcate, însă staţiunile au rămas încremenite în timp, agenţii economici şi comercianţii nu sunt stimulaţi, sprijiniţi, ci, dimpotrivă, sunt împovăraţi cu taxe şi impozite exagerat de mari.

Dispariţia evenimentelor de anvergură, care au făcut, cândva, Mangalia cunoscută atât în ţară, cât şi în străinătate (Festivalul Callatis, Liberty Parade, Lumină de la Malul Mării, Zile şi Nopţi de Literatură etc.), lipsa trotuarelor din staţiuni, drumurile distruse, clădirile dezafectate, toate duc la activităţi turistice de scurtă durată, cu puţini turişti care pleacă cu un gust amar, preferând alte destinaţii, cum ar fi Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Apoi, se pot crea locuri de muncă prin atragerea şi stimularea investitorilor care, cu siguranţă, şi-ar dori să deschidă afaceri în zona noastră.

  • Din perspectiva profesiei de avocat, care sunt situaţiile mai puţin plăcute pe care le întâlniţi cel mai frecvent?

Am constatat cu tristeţe faptul că numărul divorţurilor este într-o continuă creştere. Iar această statistică sumbră o pun pe seama plecării unuia dintre soţi să lucreze în străinătate, deoarece la Mangalia, salariile sunt departe de a  asigura un trai decent. În plus, locuri de muncă nu există, multe unităţi închizându-şi porţile din cauza taxelor mari şi a scăderii puterii de cumpărare. Astfel, distanţa, comunicarea tot mai limitată, duc la destrămarea multor familii, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt copiii.

  • Ce v-aţi propus să realizaţi în calitate de consilier local? 

Împreună cu echipa din care fac parte, ne vom îndrepta atenţia în primul rând către cetăţeni, indiferent de statut, venit, etnie.

Vom veni în sprijinul celor cu posibilităţi materiale reduse.

Vom accesa fonduri europene pentru infrastructură, pentru drumuri, trotuare atât în oraş, cât şi în staţiuni. Vom relansa evenimentele care ne-au făcut cunoscuţi în ţară şi în străinătate.

Vom încuraja agenţii economici să se dezvolte, îi vom ajuta pe cei cu activităţi turistice să atragă cât mai mulţi vizitatori.

Vom fi partenerii de dialog ai tuturor. Mangalia merită să redevină un oraş apreciat, atractiv, liniştit şi dezvoltat, pentru că potenţial există din plin.

  • Spuneţi-ne câteva lucruri despre dumneavoastră

Sunt şi consilier în cadrul Consiliului Baroului, de aceea mă implic în rezolvarea problemelor colegilor şi a profesiei în general. Îmi place să fac sport, să citesc şi să călătoresc, doar că acest din urmă hobby îl practic destul de rar, deoarece programul încărcat nu-mi permite.

Dacă voi ajunge consilier în cadrul Consiliului Local Mangalia, voi sprijini toate proiectele de interes local pentru oraşul meu natal. Puterea şi unitatea echipei noastre vor aduce schimbarea în Mangalia.

Schimbare de care Mangalia are, în prezent, mare nevoie.

Comandat de Partidul Social Democrat, filiala Constanța

Executat de SC News Edit Media SRL, portal www.editiadesud.ro

CMF 21240002

Pe aceeași temă:

PSD Mangalia s-a întâlnit cu cetățenii din Cartierul Coloniști. Aceștia s-au plâns că primăria i-a ABANDONAT total

Primarul Cristian Radu s-a ales cu plângere din partea candidatului PSD Mangalia, Paul Foleanu pe motiv că încalcă legea electorală!

(VIDEO) Paul Foleanu, candidatul PSD la Primăria Mangalia: „Ne angajăm să producem SCHIMBAREA. Mangalia va fi cel mai frumos oraș stațiune din România”

Noi suntem pregătiți de schimbare! Voi ce alegeți pe 9 iunie? Paragină sau schimbare?