28 mai 2024

Lussyanna Alexia Faliboga-Andrei, elevă a Liceului Teoretic „Callatis”, s-a calificat la etapa națională a concursului “Educaţie pentru sănătate”

Elevi, concurs

Elevi, concurs

Lussyanna Alexia Faliboga-Andrei, elevă a clasei a X-a A a Liceului Teoretic Callatis Mangalia s-a calificat la etapa națională a concursului “Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a. Și alți elevi callatieni au obținut rezultate excelente la această competiție.

Faza județeană a competiției s-a desfășurat în data de 30 martie 2024, cu participarea a peste 1500 elevi din cele 13 județe înscrise (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Călărași, Caraș Severin, Constanța, Gorj, Galați, Olt, Maramureș, Vaslui, Vâlcea).

Concursul a fost inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în colaborate cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanța prin Biroul de Programe de Promovare a Sănătăţii și cu Colegiul Naţional de Arte “Regina Maria” Constanța.

În Constanța faza județeană s-a organizat la Liceul Teoretic ”George Călinescu” și au participat 230 de elevi.

Prin tematica abordată elevii au posibilitatea de a-și valorifica informațiile științifice acumulate în cursul orelor de studiu, precum și imaginația creativitatea și experiența personală cu scopul de a forma comportamente dezirabile pentru sănătate.

Premii pentru elevii callatieni la Concursul Național „Educație pentru Sănatate„:

  • Lussyanna Alexia Faliboga-Andrei, clasa a X a A, premiul I, calificată la etapa națională.
  • Teodora Liliana Carabageac, clasa a XI a A, premiul II, calificată la etapa națională.
  • Adina Margareta Văsâi, clasa a X a C, premiul III.
  • Alexandru Ion Miron, clasa a XI a A, mențiune.
  • George Andrei Barbazan și Alexandra Maria Staficiuc, clasa a X a C, mențiune.

Profesorii coordonatori ai elevilor Liceului Teoretic Callatis au fost Daniela Diaconu și Mioara Adina Giurcă.

Faza Națională a concursului se va desfășura la Constanța, în luna mai.

Etapa națională se va organiza în data de 25 mai 2024 în Constanța, la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”, cu participare directă și indirectă.

Participarea va fi directă pentru elevii claselor VII – VIII, IX – XI care s-au calificat de la faza județeană și participarea indirectă se va fi pentru elevii care au elaborat lucrări pentru secțiunile: fotografie (elevii claselor V – VI), afiș (elevii claselor VII– VIII) și poster (elevii claselor IX – XI).

Pe aceeași temă:

Proiectul „Eu sunt curajos”, inițiat la Liceul Teoretic „Callatis”, îi va învăța pe elevi să nu devină victime ale bullyingului