20 iulie 2024 10:12

Peste 6.000 de elevi constănțeni susțin examenul de Evaluare Națională

Elevi, examen

Elevi, examen

Marți, 25 iunie 2024, încep probele scrise din cadrul examenului de Evaluare Națională. 6103 absolvenți ai clasei a VIII-a sunt așteptați să susțină testarea cunoștințelor la limba și literatura română în cele 116 centre de examen din județul Constanța. Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc joi, 27 iunie 2024.

Elevii sunt așteptați să se prezinte la unitățile de învățământ la ora 8.00, deoarece accesul lor în săli este permis până la ora 8.30. Aceștia trebuie să aibă un act de identitate valid și/ sau carnetul de elev ștampilat pentru anul în curs și să pregătească instrumente de scris (pix sau stilou) doar cu culoare albastră. Pentru realizarea schemelor sau a desenelor se poate folosi și creion negru.

Probele debutează la ora 9.00, când elevii vor primi o broșură cu subiecte și hârtie ștampilată pentru ciorne.

Elevii au la dispoziție două ore pentru rezolvarea subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise, timpul fiind calculat după completarea casetei de identificare. Timp suplimentar de lucru se acordă doar elevilor care au solicitat în scris acest lucru și pentru care Comisia Județeană a aprobat condițiile de susținere a examenului, conform procedurii specifice cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

Amintim că subiectele și baremul devin publice în fiecare zi de examen după ora 15.00 și pot fi consultate pe site-ul subiecte.edu.ro.

„Este primul examen serios din viața lor, dar am încredere că sunt bine pregătiți și că își vor controla emoțiile, deoarece au susținut în acest scop o simulare națională și trei simulări județene. Colegii mei din tot județul le sunt alături, astfel încât examenul să se desfășoare fără incidente majore și să îi asigure rezultatele meritate fiecărui copil. Le doresc mult succes!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.