„Timpul nu mai are răbdare cu oamenii care lucrează în Damen Mangalia”: Deputatul Daniel Georgescu solicită introducerea de URGENȚĂ a problemei șantierului pe agenda CSAT

Într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului – ministrului Bogdan-Gruia Ivan și Ministerului Apărării Naționale – ministrului Angel Tîlvăr, deputatul PSD Daniel Gheorghe Georgescu, din Circumscripția electorală nr. 14 Constanța solicită introducerea subiectului Șantierului Naval Mangalia ca obiect strategic pe agenda CSAT, în contextul discuțiilor despre investițiile militare ale României.
Stimați domni miniștri,
- Mă adresez dumneavoastră public pentru a încerca să aducem împreună clarificări și soluții pentru cei care depind de Șantierul Naval Mangalia. Suntem într-o cursă contratimp în care miza sunt viețile oamenilor din zonă.
- Am fost împreună cu ministrul Economiei, domnul Bogdan-Gruia Ivan, față în față, cu lucrătorii din șantier în luna ianuarie. Mă interesează direct soarta zonei de sud a județului Constanța și încerc să stau de vorbă cu toți cei implicați.
Am văzut recent că discuțiile cu compania Damen s-au deblocat prin comanda către șantierul din Galați și e important să știm dacă statul român a pus pe masă și subiectul Șantierului de la Mangalia unde compania Damen este încă implicată.
De aceea, având în vedere că situația șantierului Mangalia continuă să genereze o problemă socială și economică pentru toată zona de sud a județului Constanța; având în vedere și oportunitatea ca România să rămână un jucător major pe piața construcției de nave, oportunitate pe care nu o putem pierde; pentru că timpul nu mai are răbdare cu oamenii care lucrează în șantier și familiile acestora, vă solicit să comunicați public și angajaților Șantierului:
- Cum afectează investiția de la Galați, discuțiile cu compania Damen despre Șantierul de la Mangalia?
- Care este stadiul discuțiilor cu posibilii investitori, discuții anunțate acum 2 luni privind preluarea Șantierului din Mangalia?
- Ați fixat un termen până la care statul va redeveni acționar majoritar al Șantierului Naval Mangalia?
- Să explicați dacă comenzile de nave militare pot fi reorientate și către șantierul din Mangalia?
De asemenea, ca soluții necesare imediate, vă mai solicit:
- să introduceți subiectul Șantierului Naval Mangalia ca obiect strategic pe agenda CSAT, în contextul discuțiilor despre investițiile militare ale României.
- să formați un grup de lucru permanent interministerial care să ia în discuție soluțiile pentru Șantierul Naval Mangalia și pentru refacerea economică a sudului județului Constanța.
Cu speranța unor pași înainte făcuți cât mai rapid și cu credința că statul român va reuși să salveze acest obiectiv strategic, aștept răspunsul dvs. cât mai grabnic.