23 aprilie 2024

Priceput la toate, Dorinel Colgiu mai are o calitate: a fost numit membru al Asociaţiei „Euroregiunea Marea Neagră”

În general, percepţia cetăţenilor legată de activitatea funcţionarilor publici este că aceştia, deşi plătiţi din banii publici, manifestă un dezinteres total faţă de munca pe care o au de prestat. În situaţia în care avem de a face cu un funcţionar sau colaborator al instituţiilor statului capabil, priceput şi bun la toate, imaginea creată vizavi de acesta este mult îmbunătăţită dacă nu la superlativ. Deşi poate părea surprinzător, Primăria Mangalia se mândreşte cu un astfel de angajat/partener care dispune de atâtea abilităţi, încât îi sunt repartizate cât mai multe misiuni şi atribuţii, toate duse la bun sfârşit cu profesionalism, poate şi datorită avantajelor financiare primite, că doar la cât este de valoros, n-o să facă voluntariat!

Este vorba despre nimeni altul decât Dorinel Colgiu, care după venirea edilului Cristian Radu a fost cadorisit, pardon, a primit funcţia de purtător de cuvânt al Primăriei. Curios este faptul că în organigrama Primăriei, Compartimentul Mass-Media figurează cu toate locurile vacante, iar numele lui Colgiu nu se regăseşte nicăieri. Având o aşa misiune serioasă, Dorinel Colgiu a demonstrat, în repetate rânduri, faptul că transparenţa în administraţie este mai mult opacă decât vizibilă. Dovadă solicitările scrise, trimise în baza Legii 544/2001 pe care nu le soluţionează în perioada maximă de 30 de zile, ci în 60 – 90 de zile sau niciodată.

Preşedinte al CA Goldterm, Colgiu se roagă ca aleşii să voteze decontarea transportului şi apelurile telefonice

Fascinat de competenţele sale multiple, edilul Mangaliei a decis ca Dorinel Colgiu să devină şi preşedintele al Consiliului de Administraţie al SC Goldterm SA Mangalia. După expirarea primului mandat, consilierilor locali li s-a cerut ca Dorinel Colgiu să fie reconfirmat, numai că aleşii au respins proiectul. Cum dorinţa primarului, ca Dorinel Colgiu să fie votat, din nou, preşedinte al CA Goldterm, era extrem de arzătoare, nominalizarea acestuia a ajuns de mai multe ori pe masa consilierilor până când aceştia s-au înmuiat şi au votat „pentru”.

După ce s-a reuşit reconfirmarea preşedintelui CA, în şedinţa din martie 2014, directorul Goldterm, Dan Georgescu a venit, indirect, în faţa consilierilor cu un proiect de hotărâre prin care se specifică posibilitatea solicitării unor avantaje financiare. Proiectul viza aprobarea completării contractului de mandat pentru membrii CA ai societăţii, urmând să fie completat art. IV, punctul 2.

Concret, era vorba despre:

– posibilitatea de a solicita decontarea cheltuielilor de deplasare realizate în interesul societăţii pe baza documentelor justificative;

– societatea să asigure administrarea dreptului de folosinţă a următoarelor bunuri: un autoturism aflat în proprietate sau utilizarea societăţii, cu un plafon de maximum 200 de litri lunar, la solicitarea administratorului; un telefon mobil cu abonament (proprietatea societăţii), plafon maxim de cheltuieli 150 de lei/lună; în situaţia utilizării autoturismului proprietatea personală a administratorului sau a unui alt autoturism aflat în utilizarea administratorului şi care nu este proprietatea societăţii, aceasta să se angajeze că va deconta cheltuielile de transport efectuate în interesul societăţii de către administrator, corespunzător unui consum de 7,5 la 100 de km parcurşi; sunt considerate cheltuieli de transport efectuarea în interesul societăţii deplasarea făcută cu ocazia şedinţelor CA, comitetelor consultative, AGA şi alte deplasări în intersul societăţii.

Deloc impresionaţi de aceste solicitări, consilierii locali au respins proiectul supus dezbaterii şi votului în cadrul şedinţei din luna martie ac.

Cum iniţiatorul (edilul) este foarte perseverent, a introdus pe ordinea de zi a şedinţei din 16 mai ac un nou proiect în care nu s-au mai dat informaţiile menţionate mai sus, ci doar s-a precizat la art. 1, completarea art. IV, punctul 2 din contractul de mandat pentru membrii CA ai Goldterm, conform solicitărilor Comitetului de nominalizare şi remunerare cuprinse în referatul nr. 545/20.03.2014 ce face parte integrantă din prezenta propunere.

Surpriza a fost că nici de această dată proiectul, sărac în informaţii, nu a fost pe placul aleşilor, care l-au respins. Surse din interiorul consilierilor ne-au spus că este nefiresc ca din banii publici să fie suportate transportul şi convorbirile telefonice ale unor persoane ce se întrunesc rar şi care nici nu vin de la distanţă pentru a participa la şedinţe. Printre acestea, Dragoş Angelescu şi Dorinel Colgiu, care, deşi au domicilii la Constanţa, respectiv Bucureşti, sunt prezente aproape zilnic la Mangalia, deoarece deţin şi alte funcţii aici.

Specialist în sondaje şi proiecte europene

Dar să revenim la coordonatorul Compartimentului Mass-Media, Dorinel Colgiu. Pentru că poate şi mai mult, tot în şedinţa de vineri, 16 mai ac, acelaşi Dorinel Colgiu a fost desemnat membru al Asociaţiei „Euroregiunea Marea Neagră” – BSER. Aceasta are ca scop să dezvolte cooperarea între membrii săi, să reprezinte şi să sprijine interesele comune şi să coopereze cu organizaţiile internaţionale existente în zona Mării Negre. Structura numără 14 membri, printre care şi Mangalia.

Aceeaşi persoană ne-a prezentat, anul trecut, pe larg, proiectul Clubului Nautic, poate, pentru că o fi contribuit la promovarea acestuia… Şi tot Dorinel Colgiu a coordoat prin Societatea SC Research, Political, Economic and Social Consulting Campaign Concept Consulting SRL Bucureşti sondajul efectuat în vara lui 2012 în preajma şi ziua alegerilor locale. Nu ne-am mira ca Dorinel Colgiu să nu fie străin nici de sondajul efectuat în luna aprilie a acestui an, când, din câte se pare, procentele liberalilor, dar nu numai, n-ar fi ieşit prea ridicate.

La cât îl ştim de ambiţios şi cu potenţial nemăsurat, avem convingerea că funcţiile deţinute de către Dorinel Colgiu nu se vor opri aici. Cine ştie, poate, curând, prin vreo vrajă cum nu mai el ştie s-o facă, va lua locul celor 19 consilieri locali şi va decide singur asupra tuturor proiectelor asociate Goldterm, asociaţiilor din care Mangalia face parte, altor „comitete şi comiţii” pe care să le reprezinte şi, chiar, dirijeze.

6 thoughts on “Priceput la toate, Dorinel Colgiu mai are o calitate: a fost numit membru al Asociaţiei „Euroregiunea Marea Neagră”

  1. Cine este acest băiat? Numele nu-mi spune nimic. Cu ce i-o fi dator primarul de îi pune pe tavă atâția bani?

  2. Organele de control nu verifică cum se cheltuiesc banii amărâților care plătesc atâtea taxe? Rușine, nehaliților!

  3. Felicitări primarului că ne-a adus așa profesioniști care ne storc banii.

  4. NICI NU STITI VOI CAT DE PRICEPUT ESTE DOMNUL COLGIU. ARE ,,ONORARIU,, STABILIT LUNAR IN PRIMARIE PT ACTIVITATEA ,,DESFASURATA. Primeste indemnizatie de peste tot

  5. Un zgârie-brânză, o putoare cu tupeu care cere bani pt orice si daca scoate o vocala.

Comments are closed.