25 iulie 2024 10:56

„Vă rog, dragi prieteni, ajutați-ne să o salvăm pe Ioana Alberta!“

„Sunt scriitoarea Dora Alina Romanescu. Mă adresez vouă, dragi prieteni, cu speranța că ne veți susține în spaima , în deznădejdea, în durerea ce ne-a cuprins sufletele. Zilele acestea nepoțica mea, Ioana Alberta, de doi ani și trei luni, a fost diagnosticată la Clinica Fundeni, cu NEUROBLASTOM, grad IV.  Suntem năuciți, derutați, înspăimântați. Ne rugăm lui Dumnezeu să o salveze pe Ioana Alberta și vrem să facem tot ce este posibil pentru suflețelul ei pur, frumos și nevinovat. Cuvintele nu pot exprima durerea ce o trăiesc părinții ei și noi cei din jurul lor. Vă rog, dragi prieteni, ajutați-ne să o salvăm pe Ioana Alberta.

Salvați o minune de fetiță!

Într-o clipă poți să pierzi totul…

Până acum două săptămâni totul era perfect. Ne căutam locuri de cazare la Sibiu să ne ducem minunea noastră de 2 ani și 3 luni să îi arătăm porumbeii din Piața Mare. În acea dimineață am văzut că la coada unui ochișor era roșie, părea că a tras-o curentul sau s-a iritat așa că am mers la doctor. Analizele făcute în zilele următoare au arătat valori anormale ale unor parametrii importanți așa că am plecat de urgență la București, la Institutul Clinic Fundeni deoarece se suspecta o boală hematologică.
De atunci micuța noastră Ioana-Alberta face analize iar diagnosticul pus de doctori ne înspăimântă: NEUROBLASTOM stadiul 4 cu metastaze. Nu știam ce înseamnă și aproape că ne bucuram că micuța noastră minune nu are leucemie (diagnosticul prezumptiv pentru care venisem aici) însă, când am aflat că această boală este cancerul copiilor, am fost disperați.
Astăzi, cu ajutorul prietenilor care ne-au susținut și ne-au scos din șocul veștii, intrăm în luptă cu această boală și suntem siguri că o vom dovedi, cu ajutorul lui Dumnezeu și al minunaților medici de aici sau din altă parte. Suntem hotărâți să ne salvăm fetița și vă rugăm pe toți, ca actuali sau viitori părinți, să ne sprijiniți cu o rugăciune, un sfat sau o donație.
Auzisem vag de Institutul Fundeni și știam doar că aici ajung cazurile disperate, însă nu știam că aici lucrează oameni minunați a căror meserie este încleștarea zilnică cu cancerul. Cazul fetiței noastre a fost încredințat doamnei doctor Luminița Dumitrache (renumită pentru încrâncenarea cu care se luptă cu aceste boli cumplite) fiind supervizat de șeful clinicii, prof.dr. Constantin Arion (a cărui expertiză este cotată a fi între primele 10 la nivel mondial).
În situația noastră încă nu a fost început tratamentul efectiv deoarece investigațiile se realizează într-un ritm care nouă nu ni se pare alert și asta nu din cauza medicilor ci din cauza supraaglomerării sistemului și personalului insuficient. Având în vedere că, în acest stadiu al bolii, avem o singură șansă de tratament și vindecare, ne luptăm pentru ca micuța noastră să o poată câștiga: fie în România, fie la o clinică în străinătate.
Prietenii și familia ne-au găsit clinici în Franța, Austria, Italia, Turcia. Nu știm deocamdată cât va costa tratamentul la o clinică din străinătate însă știm că poate depăși 200.000 de euro și, din păcate, noi nu avem acești bani.
Vrem să găsim acea clinică care să-i ofere fetiței noastre o viață normală și de aceea vă rugăm să ne ajutați: spuneți-ne ce știți despre cazuri similare, rostiți o rugăciune sau faceți o donație în unul din conturile:

RO29BTRL02901201I86972xx (lei)
RO04BTRL02904201I86972xx(euro)

deschise la Banca Transilvania Sucursala Slatina pe numele Georgescu Doru Paul.
Banii vor fi folosiți pentru tratamentul micuței Ioana-Alberta și ce se va strânge în plus (sau în eventualitatea că obținem formularul E112) va fi donat pentru a contribui la modernizarea și extinderea clinicii din Fundeni.
Vă mulțumim și vă așteptăm sprijinul la telefoanele 0722.298.278 și 0751.022.523“.